Födelsedags cupcakes

Här kommer receptet på de mumsiga rabarber cupcakes som jag bakade till min födelsedagsfika igår



Rabarber- och kanelcupcakes med vanilj- och citronfrosting

Muffinssmet (8 stora eller 12 små)
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • rivet skal av 1 tvättad citron
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 stora rabarber i små tärningar
  • 2 msk kanel
Frosting
  • 50 g smör
  • 200 g färskost, t.ex. Philadelphia
  • 500 g florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 1 tvättad citron

Gör såhär - MUFFINS


1. Sätt ugnen på 175 grader om du ska göra stora muffins i varmluftsugn och 200 grader om du ska göra små
2. Smält smöret
3. Vispa ägg, strösocker och vanlijsocker pösigt, rör ner smör, mjölk och rivet citronskal
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel i en separat skål, rör sedan ner det i smeten
6. Blanda ner den tärnade rabarbern
7. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till två tredjedelar
8. Grädda i ca 15 minuter
9. Ta ut muffinsen och låt dem svalna på galler

Gör såhär FROSTING

1. Vispa smöret mjukt
2. Tillsätt färskosten och vispa till en jämnsmet
3. Tillsätt vaniljsocker, florsocker och citronskal och blanda ordentligt
4. Sätt i kylen så att den stelnar lite

Sprista frosting på cupcakesen när de har svalnat helt, deckorera efter lust och förvara i kylskåp!

Mums filibabba!

Puss på er!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0