Dag 1 = Årets faceplant!

Vi gick up vid åtta och åt frukost, sen iväg till skiduthyrningen och köpte liftkort. När vi nästan nått toppen med liften ringer det och då ska vi tydligen åka till Dorf Gastein istället. Så det var bara att följa med liften ner igen.

Sen till det mer spännande - årets faceplant! Noll kontroll och ansiktet rakt ner i backen, näsblodet sprutade i en kvart. Blod på jackan, halsduken, byxorna och på Philips vantar, en fantastisk början på veckan om jag får säga det själv. En snäll kille stannade och kollade läget och gav mig papper till näsan, vilket var tur med tanke på hur länge det blödde.

Ner tog jag mig efter många om och men. Sen blev det till att gå hem och sova.

Nu har vi precis ätit och senare blir det utgång!







Låt er inte luras, jag har egentligen ingen aning om vad jag håller på med!

puss på er!




Framme!

Flyget var försenat en kvart till Salzburg sen blev det tilt på att det inte gick några tåg fastän det skulle gjort det. Så efter att vi raggat hotell och pratat med en massa resebolag fick vi napp med STS och fick åka med deras buss till Bad Gastein, great success.

Nu är vi hemma hos Philip och Hank och det vankas snart mat, såhär på kvällskvisten!

Imorgon blir det ut och åka, eller ett försök till det i alla fall!

Puss på er!

Nio timmar

Bara nio timmar kvar tills jag är i Österrike, hoppas allt går bra med flygningen och att det inte är en massa snö som ställer till det.
Min mormor är jätteorolig som vanligt när jag ska åka iväg. Jag har aldrig riktigt kommit underfund med vad det är hon är så nervös för:)

Nyss ätit frukost med mamma och pappa och läst lite tidning, Kristianstadbladet är bättre än Mariestadstidningen i alla fall. Har man tur är Mariestadstidningen 8 sidor tjock, totalt värdelöst.

Men nu måste jag klä på mig och göra mig vacker:)

Puss på er!

Österrike

Åkte hem till Skåne idag för att åka vidare till Österrike imorgon. Lilla Muffin ska vara hos mamma och pappa över veckan så det var tvunget att åka hit först. Mysigt att träffa mamma och pappa en liten stund också´:)

Som vanligt var tåget försenat, idag skulle jag varit hemma klockan åtta och kom fram klockan tio, snacka om att jag älskar att hata SJ. Måste nog lägga in ett Anna Dissar inlägg om dem sen.

Men nu är jag hemma i alla fall! Mamma hade bakat bröd och lagat min favoriträkgryta som vi skulle ätit tillsammans, men jag fick äta den nu i efterhand istället. Såklart var det toppengott:)




Såhär snygg ska jag vara i en hel vecka, lucky me!

Puss på er!


Förresten...

Ge mina torra vinterläppar lite läppbalsam i cupcakeform!


bluebox

puss igen!

Småstressigt

Hann inte med något inlägg imorse - frukost skulle ätas, disken diskas, sopor slängas, ännu fler grejer skulle tryckas ner i resväskan (några saker fick tas ur också), katten skulle mysas med och sen promenera till skolan. Det är fortfarande för dåligt väglag för att man ska kunna cykla - jag provade och vurpade.

Redovisningen av Sörensen gick bra, nu är det modellredovisning efter lunchen. Sen ska jag hem och fixa det sista innan jag tar taxin till stationen. Väska på allt för många kilo och katt är inget jag är sugen på att släpa i snömodden.
Får sällskap av Anna nästan hela vägen till Skåne, trevligt att inte åka ensam för en gångs skull.

Såg första avsnittet av BBC versionen av Pride and Prejudice, Collin Firth är underbar.
Jag har dessutom bara två varv kvar på min näversjal, eller ett varv och avmaskningsvarvet. Efter det har jag cirka EN MIJLON trådar att fästa, vilket jag fasar för. Såklart kommer det upp en bild när jag är färdig:)

Ha en riktigt bra dag alla:)

Puss på er!

Laptop Skin

Har länge varit sugen på att köpa ett "skin" till min laptop. Men varje gång jag bestämmer mig för att köpa ett så lyckas jag aldrig välja ett för alla är så fina.

Nu har jag fått ett ryck igen och börjat spana, jag vill ha ett skin med mycket färg och jag fastnade för ett par stycken.

Men jag kan som vanligt inte bestämma mig..Synd att man inte har tre laptops så att man kunde klistra en på varje. Skulle jag köpa något av dessa skulle jag hellre kolla på baksidan än på framsidan av skärmen:)

Fler fina skins hittar ni på bluebox

Nu ska jag titta på BBC versionen av Pride and Prejudice och sticka på min näversjal:)

Puss på er!


Pre - välkomstfika!

Nu är kakbuffén uppdukad och vi inväntar ettorna:)
Här ser vi bland annat kanelbullar, shackrutor, syltsnittar, mintkladdkaka, kanelhjärtan och dammsugare..

 

Känner ni er lite sugna kanske?;)

Hoppas kunna knäppa några bilder på de snygga ettorna senare:)

 

Puss på er!


Satie

Sitter i skolan och jobbar med att färdigaställa Sörensenarbtet som ska redovisas imorgon.
Med ackompanjemang av Erik Satie så går det hur bra som helst. Jag tycker det är skönt att lyssna på ren instrumentalmusik när jag gör arbeten. Annars kan jag bli distraherad av låttexterna om jag själv sitter och skriver, det brukar bli lite tokigt då.

Om någon är sugen på att lyssna på Satie kan ni göra det här om ni har spotify:)

Är det förresten någon mer än jag som tycker att blogg.se inte fungerar helt okej idag? Håller de på att ändra om saker och ting?

Puss på er! 

TemaTårtor

Kikade runt på internet lite imorse och hittade en skoj bagerisida som bland annat gjorde bröllopstårtor på olika teman.

Här kan ni se några kul exempel:)

              


Här kan du hitta fler roliga och fina tårtor:)


Puss på er!







 




Anna Hissar - Dacapo Kakbank & kiva.org

Tillbaka från kakbanken - men vad är då en kakbank?

Jo, en kakbank är när man träffas och äter kakor och ger lån till enskilda personer i tredje världen.
De som vill vara med i kakbanken tar med kakor och/eller pengar.
Sen går man in på kiva.org där hittar man personer i tredje världen som ansökt om så kallade mikrolån. Där står vad personen heter, var han eller hon bor, om de har familj, barn och så vidare. Det står också varför de söker lån, vad de ska använda pengarna till. Det kan vara allt från att köpa gödsel, till att kunna ha en anställd i sitt företag till att kunna köpa en eletriskspis.
Sen kan vem som helst låna pengar till dessa personer, när summan de ansökt om uppnåtts betalas den ut till låntagaren. Som sen sakta men säkert betalar tillbaka lånet.
Då är det såklart fritt fram att återinvestera pengarna i ett nytt projekt.
Man kan följa sina låntagare vi kiva.org efter det att man lånat dem pengar.

På dagens kakbank fick vi in ca 1100 kronor som vi lånade ut till tre stycken kvinnor från Peru, som gjort en gemensam ansökan och till en man i Ecuador.
Man kan naturligtvis som privatperson också låna ut pengar, man behöver inte starta en kakbank.
Men det har vi gjort och det är trevligt att träffas, äta goda kakor och samtidigt göra en insats för mindre lyckligt lottade människor.

Det handlar inte heller om att SKÄNKA pengar utan det är ett LÅN, hjälp till självhjälp alltså.

Läs mer på kiva.org


Är det inte superbra så säg!

 





Min kakbankskaka blev chocolatechip, nougat och mandel cookies:)

Men nu ska jag sova!

Puss på er!


I did it!

Efter många om och men och med hjälp av både Josse och Designa din blogg lyckades jag göra just det - designa min blogg. Så nu är jag mäkta stolt över mig själv, wohoo.

Nu ska jag på kakbank på skolan. Jag har bakat Chocolatechip, nougat och mandel cookies. Om någon känner sig sugen av den lilla frasen så kan jag lägga upp recept senare:)

Puss på er!


Lunch

Varit hemma hos min lilla Muffin och ätit lunch. Det blev tagliatelle med majs, körsbärstomater, fetaost och avokado, mmm gott var det:)

I skolen håller vi på att bygga modeller av de trädgårdar vi har ritat. Det är ganska klurigt att få det snyggt, mycket skärande och limmande.






Men nu måste jag gå tillbaka till skolan och fortsätta jobba:)

Puss på er!




YumYum!




Candied Poison

Candied Poison

Hittat en ny favoritsida med smycken på nätet Candied Posion
Eller vad säger ni om att ha en cupcake i en kedja runt halsen, ett par kanelbullar i öronen eller pianon och noter runt handleden.

Gå in och kika vettja!:)

 

Puss på er!


Anna Hissar - Charlotte Sinding






Aud Charlotte Ho Sook Sinding
föddes i Korea och adopterades till Norge. Hon utbildade sig till smyckekonstnär på HDK, Göteborg i Sverige och utexaminerades 2001.

Charlotte var min lärare under mitt år på smyckekonst linjen på Hällefors Folkhögskola, hon var en fantastisk lärare och mentor och jag kom även att betrakta henne som en vän.

När Charlotte var gravid våren 2009 upptäcktes tumörer på hennes lever. Efter att hennes son fötts, en månad för tidigt hade tumörerna spridit sig till lungorna. De gav Charlotte 3 månader att leva, hon gick bort den 20 september 2009.

Nu pågår en minnesutställning  i Charlottes ära med hennes verk på Platina i Stockholm.
Utställning går att besöka mellan den 21 januari och den 13 februari.

Vill ni veta mer om Charlotte eller utställningen så kika här!

På bilden ovan är Charlotte tillsammans med vår andra lärare Ann, på vår avslutningsfrukost nere vid sjön. Det är så jag alltid kommer att minnas henne, leende, men bestämd:)

Här nedan kan ni se några av Charlottes verk!




Charlotte jobbade mycket med silikon - bl.a. är frukterna i detta smycket gjorde av det och fågeln och blommorna i det andra smycket gjorda av det


Skidkläder

Var och köpte skidkläder till Österrike idag, hade bara tänkt köpa byxor egentligen. Men så var det REA, så då blev det både byxor och jacka:)



Det blev den här jackan från North Bend och ett par svarta byxor som jag tycker var frö tråka för att visa.

Vad som var roligt med jackan var att man stack ut handen genom den här istället för en vanlig mudd. Så med vantarna på så är det garanterat att ingen snö kommer in, hur bra som helst:)

Men nu ska jag iväg på Marie och Pias medelduopass. Har nästan precis ätit så maten kommer väl hoppa upp och ned i takt med musiken, men så kan det gå!:)

Puss på er!

 


Blogga på lektionstid...

Det är praktiskt ha med sig datorn i skolan, då kan man sitta och smygblogga lite när man vill. Fast smygblogga är det egentligen inte, vi har faktiskt eget arbete.

Sitter och lullar i PhotoShop (som jag är totalt värdelös på) och i inDesign (som jag inte är totaltvärdelös på)

Önskar att jag hade mina hörlurar med mig så att jag i alla fall kunde haft Spotify igång.

Men kan inte jag lyssna på musik så kan ju ni göra det i alla fall - en av mina favoritlåtar av Miss Li, nämligen Dirty Old Man

Nu ska jag PSa vidare:)

 

Puss på er!


Anna Dissar - Heidi Montags plastikoperationer

Jag förstår inte hur den stackars flickan har kunnat göra såhär mot sig själv. TIO plastikoperationer på en dag vilket nästna ledde till hennes död.

Jag tycker att det är upp till var och en vad de vill göra med sin kropp och bröstförstoringar i alla ära för dem som inte känner sig kvinnliga eller inte är nöjda med utseendet på sin näsa.

Men när man börjar karva av benet för att fixa till sin käke, flytta muskelmassa och ta bort ben för att få en "kurvigare rygg" då tycker jag att det hat gått för långt! Hon pratar om sin bröststorlek - "nu är de trippleD, nästan F, jag ville ha storlek H som i Heidi" Men alltså, välja bröststorlek efter vad man heter!?:s

Jag säger som reportern i den här intervjun - jag känner helt ärligt knappt igen henne!

 

 



Vad tycker ni själva?

Puss på er!

Kung Gustafs lättrökta sardiner

Eftersom att jag inte kommit hem på lunchen som jag brukar, för att Muffin ska slippe vara ensam så länge. Så ville jag skämma bort honom lite. Så istället för den vanliga, småtråkiga kattmaten fick han istället sin favorit Kung Gustafs lättrökta sardiner! Han blir helt tokig så fort jag öppnar en burk och kurrar (han kan inte jama) och har sig tills han får det i sin skål.

Nu ligger han i mitt knä och spinner, mätt och nöjd:)

 

Puss på er!



Antal besökare sedan 110302
Antal besökare online

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden Obotlig stickerska, notorisk spinnerska, pysselmaja och växtnörd numera boende i Nederländerna där jag arbetar på den ekologiska plantskolan Kwekerij de Hessenhof!

Incurable knitter, notorious spinner and a nerd for everyting that grows! Nowadays living in the Netherlands where I work at the organic nursery Kwekerij de Hessenhof

Anna

RSS 2.0