Fredagen den 13..

..en otursdag?

Om man får tro de skrockfulla och vidskepliga så är fredagen den 13 en riktig otursdag, kanske bäst att stanna i sängen idag?

Är du en vidskeplig person bör du idag definitvit undvika att

 • krossa speglar
 • gå på A-brunnar
 • lägga dia nycklar på bordet
 • gå under stegar
 • för att nämna några saker i alla fall!


  Men var kommer då alla dessa vidskepliga myter ifrån?

  Att lägga sina nycklar på bordet var förr något som prostituerade gjorde för att visa att de var tillgängliga.
  Att det innebär otur att krossa en spegel kan jag tänka kommer från att en spegel förr var något väldigt dyrbart och få människor förunnat att ha. Myten uppkom kanske som en uppmaning för att man skulle vara extra rädd om dem.
  Att gå under stegar känns faktiskt dumt! Jag är inte vidskeplig och att jag tror inte att jag skulle förföljas av otur om jag promenderade under en stege. But hey - risken för att du får något i huvudet när du promenerar under en sådan känns procentuellt större än om du skulle gå på andra sidan stegen.
  Att gå på A-brunnar ger otur är ett ganska nytt påhitt. A-brunner står för till exempel Avbruten Kärlek och Anorexia, för att nämna några av de mindre vulgära.


  Jag har aldrig varit en vidskeplig människa och jag kommer nog aldrig att bli det heller!

  Puss på er!


  The Campingequipment Contest..

  ..eller nej, det är ju P3.

  Men väl en campingtur har det äntligen blivit! Vädret var strålande vid vår lilla tältplats vid Helge å.
  Jag och Philip slog upp tältet i ett nafs. Grillade hela spättor och majs, till det färska, kokta sockerärter med salt och lite smör.
  Drack vin ur kåser, tittade på solnedgången och läste bok med vars en pannlampa inne i tältet. Inget smink och skogen som närmsta toalett!

  Det kunde inte varit en mysigare vardags dag!  Fixar med sockerärterna och majsen  Den mumsiga fisken och majsen på grillen
  Grillmaster!
  Vackert var det på vår lilla tältplats, camping i naturen är så mycket bättre än på en campingplats där man trängs bland andra tältare och husvagnsturister!  Puss på er!
  Pelargonpyssel


  Idag, efter jobbet, har jag ägnat mig åt det jag tycker är allra roligast - ta hand om mina växter!

  Det var en del frösådder från i våras som behövde krukas in, sticklingar som behövde beskäras, curryört, flikbladig lavendel och alla mina myntor behövde också en omgång med sekatören!

  Imorgon ska jag plantera min pelargoner som börjar bli på tok för stora för sin krukor!

  Mina pelargoner är ett par riktiga skönheter, jag har tagit alla som sticklingar, mer eller mindre ärligt...det sägs ju att man ska stjäla sticklingar, inte be om lov.

  Många tycker att pelargoner är en tantblomma, det tyckte jag också innan. Men pelargoner finns i så många varianter, som ni ser på bilderna här nedan är en del så vitt skilda i sitt utseende att man inte ens kan tro att det är samma sorts blomma.
  Pelargoner är dessutom jättelätta att ta sticklingar på!
  Ser du en snygg perlargon så knipsa av ett toppskott som inte ha blomanlag, tryck ner det i en kruka med såjord, sätt en plastpåse över, dys och vattna vid behov och om några veckor kommer du ha en liten pelargonplanta!  Jag tror att detta är någon slags fjärilspelargon, stickling ärligt stulen från Läckö Slott  Det här är en 'Apple Blossom' pelargon, stickling från skolan, en av mina favoriter!  Sticklingen till den här perlagonen är ärligen stulen på Lunds Botaniska Trädgård!


  Puss på er!

  Antal besökare sedan 110302
  Antal besökare online

  Ditt namn eller något annat som förklarar bilden Obotlig stickerska, notorisk spinnerska, pysselmaja och växtnörd numera boende i Nederländerna där jag arbetar på den ekologiska plantskolan Kwekerij de Hessenhof!

  Incurable knitter, notorious spinner and a nerd for everyting that grows! Nowadays living in the Netherlands where I work at the organic nursery Kwekerij de Hessenhof

  Anna

  RSS 2.0