Happy Striped Socks

Min senaste skapelse är ett par äkta gladsockar!

Det multifärgade garnerna har jag själv färgat och det enfärgade blåa är ett sockgarn från fabel.

Såhär har ni de gladaste sockarna i stan!
Skördefest

Som går att läsa i inlägget nedan har jag varit iväg ett par dagar och blev väldigt glad när jag såg vad växthuset och lotten hade att bjuda på när jag kom hem!

En hel massa tomater, en Soyo Long gurka som var över 60 cm lång, mogna Hungarian Hotwax chilis och Espelette samt ett gäng Jalapenos. Från lotten fick jag med mig haricoverts, purpursböner, gröna ärtor och helt stort gäng Northern Pickling frilandsgurka.

Så nu har det torkats tomater, lagts in Farmors bästa gurka, Cornichorn och inlagd jalapeno. Mums!
Thick and Thin

I helgen har det inte blivit något spunnit eftersom jag har varit i Göteborg i min och prinsens nya lägenhet. Vi har ställt i ordning det han flyttade dit förra veckan med hjälp av hans föräldrar. Vi har också spenderat en dag på IKEA med allt vad det innebär av ihopbyggande efteråt.

Men jag har stickat på ett par sockar som har fått namnet HappyStripes, jag hoppas bli klar med dem snart så att jag kan börja på min Myrtle kofta. Men det är mycket att göra nu mer flytt och annat lajbans.

Innan jag åkte till Göteborg hann jag i alla fall spinna mitt första Thick and Thin - garn. Det är spunnet av en merinotop som jag köpte från spinspiration när de la ner. Jag har inte varit så sugen på att spinna det för jag tyckte inte att det var så snyggt. Så det var till min stora glädje som det blev ett superläcker garn! Det är inte riktigt mina färger så jag tror att jag kanske ska ge bort det. Jag har 100 gram kvar att spinna så det ska jag väl också försöka hinna med att göra också bland flyttkartonger och röra..


Silkcap

Har spunnit min första silkcap!

Först gillade jag inte den inte alls, tyckte att den var besvärlig och motsträvig. Men den motsträvigheten kom jag sedan att uppskatta, man kunde dra och slita som man ville och spinna hur tunt som helst utan problem. Det var trevligt att få vara lite våldsam vid spinnrocken för en gångs skull!

Jag navajoplayade garnet och var förvånad över hur mycket det faktiskt blev. Garnet har en lite ruff känsla, men bara till utseendet. Det är inte alls så glansigt som tussahn och mullbärssilket men jag gillar det ändå. Jag tror att det kan räcka till att sticka ett par randiga handledsvärmare.

Den har fått heta Lobeli love efter den mixade hänglobelian som väller över i mina balkonglådor!Oväntad skörd

Igår när jag hälsade på lotten hade de flesta av mina gula lökar bestämt sig för att de hade vuxit färdigt och att de ville bli omhändertagna. Så hem det bar i en stor bamsekasse, och det var ändå inte all gul lök.

Men sen kom problemet med vad jag skulle göra med den, det här blev resultatetAllt är tillåtet i krig och löktorkning, resten fick jag hänga i amplarna!


Veryberry

Gick ut i skogen i förmiddags för att plocka blåbär och kanske lite vildhallon.

Jag kom hem med en korg som svämmade över av blåbär, vildhallon stora som "vanliga" hallon och en hel hög röda och svarta fågelbär. Total lycka att hitta hela den skatten i en pluttans skog som ligger bara 10 minuter från där man bor. Nog för att jag visste att jag skulle hitta blåbär, men så mycket hallon och fågelbär också, helt ljuvligt.

Så resten av dagen har jag spenderat i köket (när jag inte suttit vid spinnrocken) och gjort drottningsylt, körsbärsmarmelad och en körsbärspaj. Samt stoppat en hel del bär i frysen.

I korgen tittar även lite haircovert och Northern Pickling gurka från lotten fram.
Mullbärssilke hemliga ränder

Jag har spunnit min första snutt mullbärssilke på Kerstin, ännu en snutt väntar henne när jag spunnit färdigt min silkcap som jag färgade hos Lena. Den går i samma färger som Blueberry Fluff garnet.

Denna silkessnutt går i rost, silver och blått. Färgad utan någon som helst planering, tog bara en massa slattar och kladdade med. Även den andra silkessnutten är en slattsnutt, fast med fler färger. Silke har verkligen en fantastisk förmåga att absorbera färg som jag uppskattar!

Här kommer också en sneakpeak på mitt senaste stickprojekt som jag inte vill visa i sin helhet eftersom det är en födelsedagspresent till en viss prins..


Stor och liten

Nu sitter det mullbärssilke på spolen, mer lättspunnet än jag trodde det skulle vara. Jag har spunnit mullbärssilke på slända innan, men det var nog av ganska dålig kvalité, det var klumpar och fnurror på topsbanden. Det här silket är helt annorlunda!

Växthuset bjöd igår på stor och liten! Stor Brandywine tomat -  gammal kulturstort, och en mycket liten Subarctic Plenty - busktomat med goda tomater men usel form, så den ska jag inte odla mer! Den dåliga busktomaten får egentligen mycket större tomater men serverade igår den här 1 grams tomaten, medan Brandywinen stoltserade med en 250 grammare!Smaka på den!


Silkesssnuttar

Under färghelgen i maj färgade jag lika olika silkessnuttar. Mest tussah men även mullbärssilke. Jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra med dessa snuttar eftersom de är just snuttar. De har väldigt olika färger och skulle inte ge ett vackert garn om de spanns tillsammans.

Men så efter att ha läst Mias blogg såg jag att hon spinner kortare silkessnuttar och använder för att till exempel ge en sjal det lilla extra genom att göra avmaskningen med en silkestråd istället för garnet som resten av sjalen är stickad av.
Det ser verkligen fint ut och det ger mig nytta för mina snuttar!

Ikväll spann jag alla tussahsnuttarna, mullbärssilket tar jag kanske imorgon om jag hinner. Jag försöker verkligen minimera ullstashen nu under Touren (så att jag kan köpa jättemycket ull sen och färga)..
När man går i trädgården under jobbet varje dag hittar man inspiration till färgteman över allt, ska nog köpa mig lite fler färger också när julilönen kommer!

Uppifrån och ner har vi
  • Pearlpear
  • Blueberry Fluff (färgad med i samma färgskala som alpackan)
  • Bluerust

Blueberry Fluff

Idag är det egentligen vila i TDF som gäller - cyklisterna vilar = spinnare vilar.
Meneee...det är ju så roligt att spinna och jag ville se mitt senaste garn Blueberry Fluff färdigt så jag har spunnit ändå..

Blueberry Fluff är mitt första alpackagarn, babyalpacka för att vara exakt.
Ullen är köpt från WOW via Elin och färgades under Colour Queens färghelg i maj.
Alpackan var en trevlig bekantskap att stifta, jag tyckte det var trevlig att spinna. Nog för att den flög genom fingrarna med den gav mig inga större besvär.

Blueberry Fluff är tvåtrådigt, 248 meter långt, mjukt och mysigt. Ser fram emot att sticka något vackert av det, en halskrage att värma mig med i vinter kanske.

..och jag måste erkänna att jag började spinna lite tussah silke efter att jag var färdig...


Naturen bjuder på..

...ostkaka med nyplockade blåbär och mörkröda och supersöta jordgubbar.

Medan sockervattnet till jordgubbs och mynta saften kokar upp passar jag på att slänga ihop ett inlägg.

Idag har jag plockat kantareller, eller nej, idag har jag plockat kantarell. Jag hittade nämligen bara en. Mitt och prinsens bästaste svampställe har nämligen omvandlats till ett kalhygge efter att ett gäng lönnmördare varit i farten. Eller snarare granmördare, för granen var borta och björken kvar. Därmed har vårt svampställe blivit starkt solbelyst och vi kan nog räkna bort några större kantarellskördar i år. Men jag hoppas på att kunna plocka mycket taggsvamp när den säsongen sätter i för där hade träden fått vara i fred till min stora lycka.

Däremot var min blåbärsjakt desto mer lyckad och jag kom hem med en liter - för jag orkade inte plocka mer. Min jakt på syltsocker var dock inte lyckad, syltsockret var slut, ikväll skulle det komma in mer som tur var.

Så i väntan på syltsockerts ankomst kokar jag saft och spinner vidare på mitt handfärgade alapcka-garn, Blueberry Fluff!
Växthusmums

Varje dag är skördedag sedan någon vecka tillbaka.
Det mognar fram tomater varje dag och gurkor med för den delen. Jag försöker hinna med att skörda, äta, lägga in och ge bort. Det är kul att ge bort sådant man själv odlat, och det uppskattas lika mycket varje gång.

På balkongen är det också full rulle, växterna verkar föröka sig på något mystiskt sätt. Jag tror ju då rakt inte att det har att göra med att jag jobbar i en handelsträdgård, nääää då!
Ikväll efter jobbet blev det en del pyssel med växterna, vattning, omflyttning och bortplockning av vissna blommor. Min ökenpelargon har slagit ut med sin första blomklase och är en sparsmakad men riktigt läcker skönhet.

Visst är den läcker!


Roses are forever

Tour de Fleece andra härva är nu färdigt!

Låt mig presentera Roses are forever, entrådigt, 482 meter, 100 gram, BFL ullen är färgad av Mia.

Väldigt trevlig att spinna och jag har fortfarande ett topsband kvar plus lite till från det andra topsbandet som inte fick plats på härvan. Jag har inte bestämt om jag ska spinna det nu under Tour de Fleece eller om jag ska börja spinna min handfärgade babyalpacka som jag färgade hos Lena tidigare i år. Det blir i alla fall en rejäl minskning av stashen och en ökning av garner. Får börja sticka av mina handspunna snart..Av Roses are forever, ska jag i alla fall sticka en Candleflamesjal!


My Little Pony

Den första härvan som blir klar under Tour de Fleece blir My Little Pony.

Den är en härva tvåtrådig BFL färgad av Shunklies köpt av Elin till mig på min födelsedag! Som topsband tänkte jag mest på en vårig tulpanbukett men när jag spunnit färdigt såg jag att det såklart var en My Little Pony. Färgerna påminner mig om de små söta ponnisarna jag hade och lekte med och hade på film.
Min finaste häst var en väldigt stor ceriserosaglittrig häst med man som kunde lysa i olika färger och så hade den en liten krona också, världens finaste. Den fick jag av min föräldrar när vi var på Stor och Liten i Stockholm, jag var väl en 6 år eller något.

Nu ska jag spinna vidare på mina Vildrosor!


Tour de Fail

Nu när jag har så mycket att blogga om har jag knappt någon tid att göra det, and here's why:

Tour de Fleece började i helgen och eftersom jag jobbade hela lördagen var min plan att åka på Rosens dag i Östra Tunhem och sen åka hem och spendera en halv dag, bara spinnrocken och jag.
Men Tour de Fleece började med en Tour de Fail.

Efter att ha besökt Rosens dag på Östra Tunhem, som för övrigt var fantastiskt, skulle jag åka tåg till Töreboda för att byta till buss där till Mariestad. Jag har jobbat över 50 timmar på 6 dagar och var hur trött som helst. Så jag satte alarm på mobilen för att inte missa att hoppa av tåget. Tåget var försenat så det var lite sisådär men när vi skulle ankomma, så när det var en kvart efter beräknad ankomsttid frågade jag när vi skulle vara framme i Töreboda fick jag veta att vi varit där för en kvart sen. Jag förstår fortfarande inte hur jag kunde ha missat det! Jag fick hur som helst hoppa av i Laxå, vänta där två timmar på nästa tåg, åka 30 min till Skövde, vänta där en timme på buss och sen ta den till Mariestad. När jag kom fram var jag tvungen att handla mat för veckan eftersom jag annars inte skulle ha någon frukost idag.

Det slutade med att istället för att vara hemma vid tre och spendera dagen med spinnrocken och Muffin som planerat, så var jag hemma klockan åtta och fick snabbt slänga ihop något att äta och sen slänga mig på spinnrocken.

En Tour de Fail som sagt.

Men några fina bilder fick jag med mig ifrån Östra Tunhem, se och njut!


Rosa gallica 'Louise van Tyll'Rosa gallica 'Rosa Mundi'Rosa centifolia 'Jeanne d'Arc'

Den översta inspirerar mig till att färga en gradera roving från vitt till mörkrosa och spinna entrådigt och sticka någon vacker sjal av.


BirthDaybreak

Nu är min BirthDaybreak färdig, en liten ordvits såhär på kvällskvisten. Min Daybreak är stickad av födelsedagsgarn och presentgarn och är alltså en BirthDaybreak, hur bra som helst.

Jag tycker att den var ganska trevlig att sticka och mönstret var lätt att följa. Jag stickade en medium fast med några extra ränder eftersom jag tycker att Delight garnet har så fina färger!

Den är alltså stickad i Drops Delight och Drops Babyalpacka silk, båda två är trevliga att sticka med och jag är mycket nöjd i samspelet mellan färgerna samt det blanka i alpackan och den matta Delighten.

Eddy - Muffin tackar dig för att du gett mig garn att sticka en så utmärkt kattmatta av!;)

Antal besökare sedan 110302
Antal besökare online

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden Obotlig stickerska, notorisk spinnerska, pysselmaja och växtnörd numera boende i Nederländerna där jag arbetar på den ekologiska plantskolan Kwekerij de Hessenhof!

Incurable knitter, notorious spinner and a nerd for everyting that grows! Nowadays living in the Netherlands where I work at the organic nursery Kwekerij de Hessenhof

Anna

RSS 2.0