Seeeeg av soool!

Vad gör man när utetemperaturen går uppemot 32 grader och inne är det ännu varmare!?Jo, man ligger på sin säng i bikini, öppnar alla fönster på vid gavel, laddar upp med en stor flaska vatten, en skål med körsbär och viftar med benen i ett försök att svalka sig!

Puss på er!


Chateau de le Riveu

Lördagar är vår utflykts dag!

Då kör vi iväg med jobbets Sittochträng - skåpbil för att upptäcka vårt kringliggande värld - landskapet, byarna och slotten.

Igår besökte vi Chinon - en söt stad med ett medeltita fort, som tyvärr var sängt för renovering, Chateau de le Riveu - ett underbart sagoslott med trädgårdsrum på olika sagotema och Richelieu - en något modernare stad där vi fick färdig pizza med skinka på fast vi frågat om det inte var något kött på den, skinka är inte kött, eller!?

Det var en trevlig och mycket varm dag! Bäst var besöket på le Riveu, så här kommer lite bilder!Formklippta lindar och tujor på vägen mot entrénIsa framför sagoslottet med innergårdens köksträdgården vid sidan om sig.
Denna trädgården kallas Gigantua, vilket hänvisar till de olika jättegrönsaker som odlas i den.
En vacker bänk av flätad pil som omgärdade ett stort trädTrädgårdens olika rum fanns konstverk gjorda på sagoteman av olika konstnärer.
Jag tyckte bäst om de här enorma gummistövlarna....och den här minst lika enorma vattenkannan!I "The running Forest" var träden ute på joggingturEn annan vy över det vackra slottet!

Nästa helg blir det antagligen en utflykt till Alexis föräldrars vingård som de driver i sjunde generation!

Puss på er!


This is our crib

eller utsidan av den i alla fall....och nej, vi tänker ALDRIG sluta tramsa!

Puss på er!Villandry by night

Eftersom jag och Isa är två riktiga flumapor och linslusar så blir det ganska mycket tramsande i samband med fotograferande.

Så när solen var på nedgång utanför vårt lilla hus gick vi ut för att flumma på muren!

Lite småläskiga balansövningar blev det, och se Isabelle ligga på mage i gruset medans en barnfamilj i husbil tittar på är en scen jag aldrig glömmer!

Midsommar in France

Här i Frankrike firar man midsommar den 21 juni med stort bål och grejer.
Men vi firade det som en vanligt ovanlig svenskmidsommar den 25 juni.
Vi firade med att dricka vin hemma tillsammans med Geoffroy som vi bor med och Thomas från jobbet,
sen gick vi ut och åt i VillandryVi väldigt god mat och drack väldigt gott rosévin och jag hade till och med blommor i håret!
Terrin med marinerade pilgrimsmusslor och puré på gröna ärtor på en bädd av krispiga salladsblad, draperad med rökt lax och husets egna soltorkade tomater!

Det var den mummigaste midsommarmaten jag någonsin ätit!
Ägg och sill är riktigt blä och blaha jämfört med denna rätt!

Hoppas att ni hade en lika fin och solig midsommar som vår här i Frankrike!

Puss på er!TrädgårdsnaglarTrädgårdsnaglar
är inget att leka med, de behöver mycket kärlek och omvårdnad för att överleva.
Så de fick lite TLC när arbetsveckan var slut!

Några drag med glasfilen och lite fet handkräm så var saken biff!

Puss på er!


Morgon i Villandry

Tidig morgon - rättare sagt, kvart över fem - en arbetsmorgon i VillandryPuss på er!Raka rader

Sånt här kan man ha för sig när man står och gömmer sig bakom vinpergolorna på praktiken!

Enjoy!Puss på er!


Vin

Igår eftermiddag och idag har vi pincerat och bundit upp vin i pergolorna som går runt köksträdgården.

Det har varit jätteskönt och varmt väder och vi har stått med ryggen mot solen hela dagen så nu har jag superbrun rygg med fina märken efter mitt linne.Före
EfterJobbajobba

Isabelle hon kan hon med!


puss på er!


kan inte riktigt låta bli...

...så nu blir det ännu ett inlägg med rosor
Puss på er!


Spider vs Bee

I fredags kom thomas med en ros där det fanns en rosa spindel som suttit och lurat på ett oskyldigt bi som skulle hämta lite pollen - då slog den käftarna om nacken på biet och tog långsamt död på det!

Jag har både filmat och fotograferat det so take a look!


En riktig femme fatale, den här vackra spindeln!


Puss på er!


Macrons!

Det är inte bra när två kakmonster bor tillsammans!

När jag precis bestämt mig för att inte vräka i mig så mycket godsaker så kommer mitt lilla äckel till rumskamrat med en påse fullproppade med macroner - den väl mest hypade kakan på alla matbloggar, förutom cupcakes då såklart!Här har vi hallon, pistasche och vaniljsmak - de med kaffesmak hann vi sätta i oss innan jag kom på att vi skulle fota läckerheterna.

Smakomdömet blir

Kaffe - bäst, mycket god moccaaktig smak!
Pistasche - mycket god
Hallon - god, men hallonkompotten tog helt över smaken av kakan
Vanilj- ganska blek och intetsägande

Men det var inte alls svårt att sätta i sig dem...


Puss på er!


Tours

Igår körde vi till Tours som var Frankrikes huvudstad innan Paris blev det.

Alla har sagt att Tours är så fint och det står så om det i min turistguide också. Men jag och Isa måste ha besökt helt fel delar för vi tyckte inte att Tours var så fint och flärdigt som alla beskrivit. Men vi hade ändå en trevlig dag!Vi tog vars en god kaffe och jag fyllde på förrådet med mörk choklad när vi kom fram, Isa hann svepa två expresso på loppet av två minuter!Älskadr den här serien glas och koppar från Bodum, perfekta både till kalla och varma drycker, ska nog investera i några sådana när jag kommer hem!Detta var väl det enda stället som var lite spektakulärt i staden, två stora fontäner och några klena sommarbloms planteringar.

Vi fick i alla fall dricka god kaffe, köpa mörk choklad och shoppa på H&M, kändes mycket exclusivt och bra!

Puss på er!


Det kallas praktik

Så här kan det se när vi praktiserar på vårt vackra Villandry!

Här planteras det purpurbasilika i de rakaste rader du skådat!
Isa surfar i basilikabädden bredvid mina vackra, raka rader!Sophie, eller "vår älskling" som hon benämns som när jag och Isa pratar om henne. Hon har lärt oss allt om dessa raka rader som vi nu bemästrar till fullo. Med basilikan är det inte så krångligt eftersom den är lite som den själv vill, men med till exempel paprika och chili är det desto viktigare efter som plantorna själva är så raka!

Puss på er!


Från mig till dig

Från Sessan von Smulpaj till sin noble Prins af Bökestorp


Puss på dig, mitt hjärta!Slöja?

Jag och Isa är väldigt bra på att underhålla varandra, det kan vara med diverse sånger, danser, skämt eller berättelser om drömmar - imorse löd Isas dröm - jag skulle giftas bort, hon skulle följa med mig för att gå på café med min blivande man, han klagade inför henne att han tyckte att jag var för mager, men att jag nog skulle kunna duga som fru i alla fall...

Idag efter kvällsmaten blev det istället ett slöjinferno!

Isa har ganska ofta slöja - inte ofta så som muslimer bär sina, men ändå en slöja över håret - något som jag tycker inte passar mig så då skulle hon såklart klä mig i en. Vi hade oss några ganska goda skratt och här kommer några bilder!

Märk väl att detta inte var för att driva med muslimer eller med kvinnor som bär slöja, jag hoppas att ingen missförstår eller misstycker.Isa envisades med att ikläda mig den bruna, fula slöjan och starkt hävda att den passade mig jättebra.Gör mitt bästa för att se ut som en from kvinna medans Isa posar som vanligt!

Puss på er!


Fransk natur

Det är inte bara de välfriserade eller de smått vilda trädgårdarna som är vackert i Frankrike - naturen är inte så dum den heller och den innehåller många spännande växter!

Så när jag och Isa promenerade längs Loires virvlande, strömmande vatten igår kväll så passade jag på att fota lite!


Puss på er!Paris bröst och annat gott!

Så vad gör vi när vi inte äter goda ostar, körsbär och dricker vin här nere i Frankrike - jo, vi äter mumsiga kakor och bakelser från det rara lilla bageriet här i Villandry!Härom kvällen mumsade vi i oss vars ett Paris bröst, eller Paris Brest, som de heter egentligen, men vi döpte genast om dem till Paris Bröst! Det är en bakelse av petitechoux-deg, fylld med en slags nougatkräm - VÄDLIGT mycket nougatkräm. Till det serverades en styck brownie!
Det var bara att slicka i sig!
Tyvärr var inte brownien så god - smakade ungefär som kakao blandat med vatten bakat i ugnen, inte så väldigt gott som ni förstår.
Paris Bröstet var desto godare och efter att intagit en baguette, ost och frukt kvällsmat så var den verkligen grädden på moset - positvit menat, definitivt!

Puss på er!


Är det någon där?Nope, inget litet houngsbi i den blomman inte...


Puss på er!
Afterwork

Efter en dags hårt arbete i vår kära trädgård så blir det alltid lite flum när vi kommer hem och äter!
Isabelle tyckte det var en god idé att gmugga med vatten när hon skalade lök och då blev hon såhär snygg!
Sen blev det som vanligt en massa ost plus en mumsig grönsakswook! Snygg och fräsch direkt efter jobbetPuss på er!


Antal besökare sedan 110302
Antal besökare online

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden Obotlig stickerska, notorisk spinnerska, pysselmaja och växtnörd numera boende i Nederländerna där jag arbetar på den ekologiska plantskolan Kwekerij de Hessenhof!

Incurable knitter, notorious spinner and a nerd for everyting that grows! Nowadays living in the Netherlands where I work at the organic nursery Kwekerij de Hessenhof

Anna

RSS 2.0