Den femte boken i Twilight-serien!

Äntligen, det kommer ännu en bok i den underbara Twilight-serien!

Boken kommer att släppas den 5 juni, den engelska titeln är "The short second life of Bree Tanner", den svenska titeln är"Bree Tanners andra liv"

På svt's hemsida går att läsa

""Bree Tanners andra liv" berättar om den nyfödda vampyren Bree Tanner, som först dök upp i L"judet av ditt hjärta". Vi får följa de nyfödda vampyrernas förberedelser och jakt på Bella Swan och familjen Cullen, deras möte - och slutet.

-Jag är lika förvånad som alla andra över den här boken, säger Stephenie Meyer i ett pressmeddelande.

-När jag började arbeta med den 2005 var det bara som en övning i att utforska den andra sidan av "Ljudet av ditt hjärta", som jag just då redigerade. Jag trodde att den kanske skulle sluta som en novell som jag kunde publicera på min hemsida. Senare, när arbetet med "Twilightsagan - Den officiella guiden" inleddes, tänkte jag mig att Brees historia skulle kunna passa bra där. Men - berättelsen växte sig längre än jag hade förväntat mig, tills
den var alldeles för lång för guiden.

Karaktären Bree har även en framträdande roll i den
kommande Twilight-filmen som har premiär den 30 juni."


Någon mer Twilightälskare som hoppar högt av glädje!?

 

Puss på er!

 


Gjutformen färdig!Wohooo, min fantastiska grupp har fått gjutform är komplett och klar idag!

Annas grupp har precis börjat bygga ihop sin, det ska bli två likadana ramper men vi bygger två olika slags gjutformar för att det är intressant att prova olika metoder. Deras kom därför att bestå av fler delar som skulle sågas ut än vad vår gjorde. Fast vi jobbade väldigt effektivt också!


Puss på er!
Betongbetongbetong fast mest trä

Igår gjorde vi klart ritningen till vår skateramp och sen sågade vi ut nästan alla delar, två till som ska göras idag innan gjutformen kan skruvas ihop. Så hitintills hade det mest varit trä som gäller i vår betongkurs.

Vår gjutningsform är så stor så vi måste vara ut och bygga ihop den - det är också för att en betongblandarbil ska kunna köra fram till formen och fylla den med betong. Den är för stor för att vi ska kunna blanda betongen till den själva.

Det är torrt och fint väder idag så om en liten stund blir det longboard till skolan!

Puss på er!

It's all mine!Idag kom den! Ska premiäråka den påväg till träningen om en stund.

Hoppas att det går bättre än när jag åkte på Annas bräda till skolan imorse - det gick bra tills jag kom ut på "stora" vägen, där var det is! Så det blev till att bära brädan resten av vägen till skolan. Det var inte så roligt med tanke på vad en longboard väger...

Men nu är jag glad för solen skiner och vägarna är helt torra!

Puss på er!

ja, jag lovar att vara försiktig mamma, oroa dig inte nu!<3

Skateramp

Nu har vi betongkurs i skolan och jag och min grupp ska bygga en skateramp - två kilar och ett räcke i mellan och ev en bänk i anslutning till detta tror vi.
Idag ska ritningen göras och imorgon ska vi börja bygga gjutformen. Som tur är består större delen av vår grupp av bygghantverks-ettor så det är lugnt med byggandet!


Puss på er!

Cat-in-bag


Chokladtuggummi, tasty or not?


Köpte och provade chokladtuggummi från Stimorol, jag älskar ju choklad men det är kanske inte det bästa för figuren så jag tänkte att prova kan man alltid göra.

Tuggummit till vänster med chokladmintsmak smakar inte direkt choklad. Det smakar mer som ett vanligt minttuggumi. En kort stund efter det första tuggandet får man en aning om choklad, som sen snabbt för svinner för att smaka som ett helt vanligt pepparmintstuggumi. Inte så kul kanske, men man får ändå den fräscha känslan i munnen som man ofta vill uppnå genom att tugga tuggummi.

Till höger har vi choklad- och karamelsmak. Detta tuggummi smakade mycket mera choklad, men på ett lite mjöligt och obehaghligt sätt. Det är inte direkt som att låta en bit Valrhona smälta i munnen. Det är kanske inte heller tanken, men det smakar helt enkelt inte så gott och det känns dessutom väldigt konstigt att tugga och tugga och tugga på något som smakar choklad. Känslan av att tugga tuggummi och samtidigt äta något som smakar choklad hänger helt enkelt inte ihop.

Ska jag välja blir det chokladmintsmaken den var lagom mycket tuggummi, lagom mycket choklad och man kände sig fräsch ochg mintig i munnen efteråt!

Puss på er!


Dagens 100329Fick bli en lite romantisklook idag

Nu ska jag till min akuttid hos tandläkaren:/

Puss på er!

SnabbsorbéBlev sugen på något gott innan, så jag slängde ihop en liten sorbé med frusna vinbär, äpple, torkade blåbär och lite fil. Hur gott som helst!

Puss på er!


Edamamebönor

I senaste Bufétidningen stod det en liten artikel om Edamamebönan som är en soyaböna som blivit väldigt hypad i t.ex. USA (var annars)

Så idag när jag var på ICA och handlade köpte jag hem ett paket, djupfrysta Edamamebönor för att prova.Jag tillagade genom ångkokning. Bönskidorna var ganska håriga och ungefär lika långa som en sockertärtsskida men mycket knubbigare.När de var tillagade, det tog bara ett par minuter, spolade man dem med kallt vatten och ploppade ut bönorna ur sina skidor. Jag åt dem med lite flingsalt på, de var nästan lite krispiga i konsistensen och hade en god, lite nötaktig smak.

Puss på er!


Ännu mera tråkväder:/

Blev väckt av Philip vid tio imorse (helt okej eftersom klockan egentligen bara var nio, ni har väl int glömt att ställa fram klockorna!?) men när jag såg vilket tråkväder det var, idag igen, så ville jag verkligen inte gå upp.
Ännu sämre blev det när Philip breskrev hur varmt och soligt det var hemma, grrr! Jag vill ha solsken och varma dagar!

Jag har dessutom fått musarm efter att ha spenderat alldeles för mycket skoltid framför datorn med vårt senaste arbete. Extra intressant är det eftersom jag inte ens har en mus till min laptop. Så nu får jag använda vänsterhanden ett tag framöver.
Kan det inte se ut lite mer såhär i Sverige? Det kommer det kanske att göra visserligen med tanke på den hastighet som växthuseeffekten rasar fram med.

Bilden är tagen från vår hotellbalkong i Thailand 2007, en underbar resa!

Puss på er!


Tråkväder!

Hade tänkt varit ute och åkt longboard idag men det bara regnar och regnar och regnar!

Åkte till bolaget och köpte lite rosé, ikväll blir det franskfilm hemma hos Josse tillsammans med Ida - bara för att öva upp våra spårkkunskaper. Eller något i den stilen säger vi.

Sitter inne och slappar, repar upp trasiga raggisar, lagar andra, tittar ömsom på NCIS ömsom på roliga saker på nätet.

Vad hände med våren!?

Puss på er!

Näversjal nr 2Nu är den färdig, min andra näversjal (och jag har redan börjat på en ny) det verkar vara lite beroendeframkallande med näverstickning, får kanske gå i rehab sen...Fin  blev den i alla fall, får se om den blir present eller om jag behåller den själv.
Någon som vill ha en näversjal i lila nyanser?

Puss på er!


Nog för att man har hört talas om hundar som gillar skateboards......men katter som gillar longboards, Muffin uppskattar den i alla fall!

Puss på er!


Idag är det vår!
Lön för vilken möda?

Igår fick jag lön - visst, tänker ni, det var ju den 25e igår så det är väl i sin ordning. MEN jag har inte jobbat på över ett år eftersom på min skola går man i skolan nästan hela sommaren också första året. Men igår såg jag att jag hade fått in hela 214 kronor i lön, det är säkert någon efterhängsen semesterersättning. Menmen, jag klagar inte!Mamma tyckte att jag skulle köpa något fint för de oväntade pengarna, so I kind of did!
Stor, mysig tröja med hood från ONLY, kommer vara kalassnygg med mina nya jeansshorts.

Puss på er!
VåffeldagenIdag bjöd skolan på våfflor, käre Pierre stod och gräddade dem i fint förkläde a la äldrevården.

(dålig bildkvalité pga mobilkamera)

Hoppas ni fått smaska i er en massa våfflor idag!

Puss på er!


Dagens 100325Jeansskjorta - ONLY
Sjal - stickad av moi

CSN idag, tänker på allt jag vill handla, men med räkningarna som jag måste betala så får jag nog lugna mig...

Puss på er!


Fullspäckad kväll!

Hann klart med det mesta av det sista som är att göra på arbetet. Nu väntar bara att göra färdigt skötselplanen vilket jag hoppas på att kunna få lite hjälp med i morgon förmiddag.

Nu står min palek paneer och puttrar på spisen, halv sex blir det ett medelpass på Friskis. Sen blir det att slänga sig i duschen och sen på cykeln för att hoja ner till skolan och vara med på kvällens folkdans och senare pub. Funderade på att ta med nyckelharpan dit, men jag orkar inte släpa med mig den till Friskis. Jag får säkert låna Roberts nya harpa om jag är snäll, prova den lite i alla fall hade varit kul. Jag har inte spelat på så många utöver den jag har.

Nu blir det till att slänga i sig lite mat!:)

Puss på er!

Dagens 100323Favoritkjolen - Atmosphere, Primar
Tröja - H&M

Puss på er!Antal besökare sedan 110302
Antal besökare online

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden Obotlig stickerska, notorisk spinnerska, pysselmaja och växtnörd numera boende i Nederländerna där jag arbetar på den ekologiska plantskolan Kwekerij de Hessenhof!

Incurable knitter, notorious spinner and a nerd for everyting that grows! Nowadays living in the Netherlands where I work at the organic nursery Kwekerij de Hessenhof

Anna

RSS 2.0