Muddar för ett bättre liv

Nu kan du köpa ett par handstickade muddar - handledsvärmare eller pulsvärmare om man så vill - och samtidigt ge ett barn i tredjevärlden tillgång till vaccin, myggnät eller en sagobok.

Genom att köpa ett par av mina handstickade muddar blir du varm om händerna samtidigt som du gör en god gärning.

Ett par muddar kostar 150 kr + porto & emballage för 25 kr, alltså 175 kronor totalt.
För varje par muddar jag säljer använder jag 50 kronor i Unicefs gåvoshop till det som är mest behövligt just nu. I nuläget är det bland annat myggnät, vaccin av olika slag, malariamedicin och HIV-test.

Är du intresserad av att köpa ett par muddar mailar du mig på lillavackraanna@gmail.com för vidare information
Muddar stickade gråmelerat och rödmelerat Kaunigarn, färgerna är därför något olika på de båda muddarna. De är 10 cm lång och 8 cm i diameter och ganska töjbara.
Muddar i rosaemelerat och gråmelerat Kaunigarn, de är därför varierade i färgerna Muddarna är 10 cm långa och 8 cm i diameter och ganska töjbara.

Så om det finns intresse för ett par muddar mailar till lillavackraanna@gmail.com!

På gång i stickfabrikenMössa i rosamelerat kaunigarn med en grå resår också den i Kauni. Båda garner är samma som i mina supervantar!


Inreda med blommor

Förutom textilier - kuddar, plädar, gardiner och så vidare - så är blommor mitt favoritelement att inreda med.
Blommor ger genast en känsla av hemtrevnad, och fräschhet - förutsatt att blommorna är glada!

Eftersom mina pelargoner har fått flytta till växthuset så gick jag igår till min abslouta favorit bland blomsterbutiker - Vänderblommor - och inhandlade lite nytt.

Det blev en röd echiveria som även fick en söt kruka med fat som numera står på vårt soffbord och en växt med stora blad som ger mig en viss dinosauriekänsla men som jag tyvärr inte känner namnet på. Jag planterade också om sticklingar av en ampellilja som jag tagit i skolan.Echiveria 'Red Magic'För mig okänd växt, någon som vet vad den heter?


Stammar

Det är inte bara grönskan och höstfärgerna som är att beakta när man väljer träd till sin trädgård. Många träd har också ett mycket utpräglat utseende på stammen. Till exempel färgstark bark, flagnande bark, strimmig bark och så vidare.

Här är några exempel på vackra, dekorativa stammar fotograferade under vår studieresa till Sävsjö och Växjö!Prunus serrula glans körsbärEn björk som jag tyvärr inte har namnet på från Ulf Nordfjells trädgård A tribute to Linnaeus från Chelsea Flowershow - trädgården finns numera i Växjö!
Min favorit björk är den fantastiska Betula ermanii kamtjaktabjörk, som är flerstammad och har en ljust, gräddrosa bark.Tall från Ulf Nordfjells trädgård

Kakkalas

Idag firar vi en skolkamrats 30 års dag i skolans pub.
Jag och en klasskamrat ska uppvakta med cupcakes som vi har bakat nu på eftermiddagen.

De blev så snygga så att vi nästan dog och vi var mycket nöjda med oss själva. Eftersom vi är trädgårdselever så var det självklart att dekorera dem med rosor, så fina blev de!

Det är cookiedough cupcakes med chokladganachefrosting och rosor i sugarpaste som min klasskamrat slet med igår kväll!

Igår vankades kanelbullar av ingen anledning - förutom att det är sambons favoritfika och han har jobbat så hårt denna veckan så han hade gjort sig förtjänt av det!


Sambovantar

Mr. Sambo tyckte att han också behövde ett par vantar, och det är väl klart att han gör.

Stickade med en massa kärlek, i Kauni (såklart) inköpt från Garnkorgen (som vanligt).

Det blev samma spiralvridning och varannanstickning som mina första Kaunivantar. Det blåa garnet skiftar men lite för sällan, tycker att det var lite tråkigt. Men nu är min kärlek varm om händerna när han cyklar hem från jobbet klockan fyra på mornarna. Bra för honom och bra för mig - jag slipper ett par iskalla händerna som sticks till mig för att bli varma när han kommer hem!Det var en väldigt solig eftermiddag s det var svårt att få en bra bild. På väntser vanten kan man i alla fall se lite av skiftningen från blått till mörkblått tills vart, högran blev bara ljus blå.

Håller just nu på att sticka muddar för glatta livet. Jag är med i Bloggare - för varenda unge. Min plan är att sälja muddar - handledsvärmare - här ifrån bloggen och använda pengarna för att köpa sådant som är livsviktigt för många barns överlevnad i tredje världen. Allt från myggnät och maskmedel till vaccin. Så håll utkik efter det, du kan göra en skillnad för ett barns liv och vara varm om händerna samtidigt!


Det som göms i snö..

Det var tur att jag gav mig ut på svampjakt igår, jag kom hem med några liter trattisar, idag hade jag inte hittat dem!

Det började nämligen snöa igår kväll och det kom en hel del till nu på morgonen. Så det var tur att jag räddade de stackars trattisarna från snöovädret. De ligger nu på tork i mitt skafferi!

Idag är världen täckt av snö (ser ni att man anar Vänern bortom hustaken) undrar om den tänker ligga kvar lika länge som förra vintern..Ullervads Spinneri

Kampes Ullspinneri i Ullervad ligger bara några kilometer utanför Mariestad. Tillsammans med några sticksugna kompisar cyklade vi dit ut igår för att botanisera bland deras garner i butiken i spinneriet.

Förutom sina egna 1, 2 och 3 - trådiga ullgarner har de ett stort utbud av diverse vävgarn, alpacka, effektgarn och även lakan och handdukar.

Det är svårt att låta bli att handla upp hela studielånet när man är där, men jag lyckades tygla mig själv ganska bra tycker jag!

I butiken på spinneriet kostar dessutom garnen betydligt mindre än i vanliga garnbutiker, det skiljer på cirka 20 kronor!Tvåtrådigt ullgarn i olika rosa nyanser - planen är att detta ska bli en näverstickad pläd att ha i soffan!Jag köpte även två nystan raggsocksgarn som ska bli till ett extra par raggsockor åt min sambo.

Garn från Ullervads Spinneri finns bland annat på Garnkorgen tyvärr i ganska dåligt färgutbud. Spinneriet färger i ett väldigt brett spektra, men jag tycker att det är sällan man ser mer än vitt, svart, grått och rött i butik.


Salvia

Kryddträdgården på Hällekis Säteri bjöd på salvia i många varigerade varianterDet var tyvärr inte skyltat i kryddträdgården men jag skulle säga att det här definitvit är en purpursalvia!


Rosa supervantar!

Jag köpte nytt garn i förra veckan från garnkorgen - det gick sådär att bara sticka från garnstashet..

Det blev ett rosamelerat och ett ljustgrått nysta från Kauni - ett av mina favoritgarn!

Jag hade först tänkt sticka ett par vanliga tumvantar, men efter lite funderingar så fick det bli tumvantar med torgvantsfingrar och överfällbar "luva". Vantarna är stickade helt utan mönster som vanligt - eftersom att jag tycker det är tråkigt..

Såhär blev de i alla fall!

Fingrarna på vänstervanten blev lite roligare än de på högran, men vad gör väl det, de är lika varma ändå!


Perenna höstfärger

Det är inte bara hos lignost växtmaterial som man hittar vackra färger, utan även hos perennt växtmaterial.

Under ännu ett besök på Rolands Plantskola gick jag runt i plantskolans bänkgård och fotograferade växter med härliga, sprakande höstfärger!Gernaium cantabregiense 'Bokovo'Potentilla tridentata 'Nuuk'Ligularia dentata


Restvantar

Ett stickmål jag hållt på med ett tag är att sticka upp mitt stash med garner - det är både restgarner och garn som blivit över från tidigare projekt.

Nu har det blivit ännu något stickat efter rester från min första näversjal, ett par vantar i blåmelerat och gråmelerat Kauni-garn!
Det blev spiral stickning på ovansidan och "varannan" stickning på undersidan. Stickade efter eget huvud, eller
egna händer kanske man borde säga..Nej, men jag tycker bäst om att bestämma mönster allt eftersom jag stickar, jag tycker inte om att sitta med näsan i en stickbeskrivning!Muffin tog såklart tillfället i akt att smita ut på balkongen men infångades av mina nya, supersnabba infångarvantar!

Bladverk

Inte att förglömma i trädgården är varigerade och starkt färgade bladverk. Det finns många skuggälskande växter som har en mycket blygsam blomning med ett desto färgstarkare bladverk - till exempel Hosta, Heuchera, Heucherella och Tiarella.

Här är några härligt färgstarka exemplar!
Heuchera 'Silver Scrolls'Tiarella 'Iron Butterfly'Armeria maritima rubrifolia, ej skuggälskare men ett mycket vackert bladverkBlåblommande höst

En senblommande, blå höst fick jag se på Rolands plantskola idagGentiana sino-ornataVeronia spicata 'Ulster Blue Dwarf'Delphinium 'Magic Blue Fountain'


Rex Begonia

Rex Begonian är ett fräckt inslag i krukväxtvärlden. Med sina metallskimrande blad är de ganska ensamma i sitt slag.

Det är ett bladverk med lika mycket färg och action som en blommande krukväxt!
Rex Begonian ska vara lätt att bladföröka, jag ska nog ge mig på det till våren!Antal besökare sedan 110302
Antal besökare online

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden Obotlig stickerska, notorisk spinnerska, pysselmaja och växtnörd numera boende i Nederländerna där jag arbetar på den ekologiska plantskolan Kwekerij de Hessenhof!

Incurable knitter, notorious spinner and a nerd for everyting that grows! Nowadays living in the Netherlands where I work at the organic nursery Kwekerij de Hessenhof

Anna

RSS 2.0