Såhär städar du din katt

Muffin älskar att städa, så här kommer två filmer på hur det brukar gå till när han hjälper till här hemma i lägenheten!Först dammsuger jag hela lägenheten och avslutar med att ta på den lilla munstycket för att dammsuga soffan. När jag har gjort det vet Muffin att det är hans tur, då lägger han sig strategiskt på sista soffdynan, helst på rygg och inväntar var som komma skallNär det är gjort är det dags att moppa golvet. Det går till så att Muffin följer moppens minsta rörelse, helst liggandes på moppen så att jag måste dra mopp och katt över golvet. Men vad tusen, han blir ren och golvet blir rent. Kan inte bli mycket bättre!

Puss på er!Just for fun
Filmade lite när vi hade varit i hamnen och ätit glass idag.
Sen tramsade vi till det hela lite i moviemaker.
Extra roligt blir det eftersom att det känns som om Philip ramlar framlänges i slutet av filmen, vilket han inte gjorde..

Hur som helst: ENJOY!

Puss på er!


Surdegsbröd och solsken

Det har varit alldeles för fint väder idag för att sitta inomhus och blogga!

Istället har jag varit ute och åkt longboard, det blev en rejäl sväng ner till hamnen. Där har finns ett jättefint trädäck i nivåer ner till vattnet i gästhamnen. Där spenderade jag två timmar i solen med en mjukglass, aftonbladet och som gräddet på moset ringde bästaste vännen Becc som har var har varit i Sverige i helgen så då passade hon på att ringa mig. Det var första gången på över tre månader som vi pratad i telefon, härliga en och en halv timme hann vi med innan mitt träningspass började. Förr, när hon fortfarande bodde i Sverige - hon bor i Norge nu-, så brukade vi prata i flera timmar ett par gånger i veckan. Jag har verkligen saknat det!


På eftermiddagen blev det brödbak av degen jag satte igår. Patas bravas fräser och väser i ugnen och till det blir det bönburgare.

Jag tror att det är den bästa söndagen sen snön kom!

Puss på er!


Vår på balkongen

För mig är penséer på balkongen ett lika stort "vårmåste" som vitsippor i skogen

Så idag var jag och botaniserade bland utbudet på torget i Mariestad och fick med mig ett par stycken hem att plantera i mina balkonglådor!
Då var det bara att sätta igång!

Denna sorten var min absoluta favorit bland de som fanns på torget!
Jag tycker mer om de småblommiga penséerna så det blev bara sådana.
Denna skönhet kom inte långt efter!
Planterat och klart! Det blev lila/vita och ljusblå penséer i den ena balkonglådan och den andra sortens lila/vita och helvita i den andra! Om några veckor kommer balkonglådorna att vara fulla till bredden av vackra blommor.

Några tips vid plantering
  • Se till att jorden är genomfuktad när du planterar den. Lättaste sättet är att doppa krukan i en hink med vatten så att jorden kommer under vattenytan - när det slutar bubbla är jorden genomfuktad.
  • Ta bort all grön och mossanlupen jord. Det bildas ofta mossa och alger på det översta jordlagret, detta är inget farligt eller skadligt men ha som regel att ta bort det innan plantering.
  • Plantera alltid så pass djupt att plantans egen jordklump täcks av jorden i det nya planteringskärlet. Detta gör att risken för att plantan torkar ut innan den har hunnit etablerar sig minskar markant.
  • Vattna alltid efter plantering. Även om det är vår och inte särskilt soligt så är den vårsol som tittar fram väldigt stark och det är även torrt i luften vilket gör att plantorna torkar ut snabbt.
  • Titta till dina planteringar lite då och då, rensa bort överblommade blommor - detta förlänger blomningen -  och vattna om det behövs - känn på jorden!
Ha en trevlig och vårig lördag!

Puss på er!
Är jag trög?Hur kan jag har glömt att köpa New Moon nu när den kommit ut på film, jag måste vara en trög ko!

Nu har jag i alla fall beställt hem den från cdon.com, förhoppningsvis kommer den nästa vecka så att jag kan tvinga Philip att titta på den tillsammans med mig. Han kommer aldrig att förlåta mig!

Puss på er!


The List

Helgen är fylld av saker som jag måstemåstemåste göra, så det är lika bra att göra en lista över allt så att jag inte missar något!

- Städa, redan klart!
- Apoteket, hämta ut p-piller
- Köpa blommor på torget till balkongen och plantera dem
- Plugga franska
- Plugga anläggning
- Skriva ut ett arbete
- Maila en del av ett arbete till en lärare som ska använda det i en artikel
- Försöka maila ett arbete igen till en annan lärare som har fullt i sin inbox:/
- Posta paket till Becc
- Handla
- Träna

- Kamma, klippa klorna och rensa öronen på Muffin, redan klart!

Som vanligt kommer det säkert dyka upp nya saker hela tiden, men nu bär det i alla fall av ner mot stan för att pricka för punkt 2 och 3!

Puss på er!


FredagslyxSå här smarrig kvällsmat blev det efter träningen tillsammans med en mango-, blåbär-, banan- och grapefrukts smoothie.

Solen skiner och jag är mest lycklig!

Puss på er!

It's betong baby!

Nu är betongkursen officiellt avslutad. Vi firade med att öppna vår form och beundra mästerverket, som fortfarande är upponed vänt visserligen, och med att äta kaka som jag och Anna bakade igår!

Så nu kommer det en bildbomb på de två sista dagarna av denna kursen!Vi gör en sista låsning på vår gjutform innan gjutningAndra skaterampen vars gjutform mest ser ut som ett fortHär vankas det betong i vår gjutform!Emma och Maria är nöjda betonggjutareAnna kramar om sin grupps skateramp, kanon blev den!Mattias och Lenas kruka tillsammans med deras lejonhuvudWohooo, här är den rampen, myten, legenden! Som sagt upponed än så länge, men på måndag ska den vändas sen äre bara å åk!

Puss på er!


Elsas sommarkakaIdag, efter skolan, firade jag och Anna att betongkursen är (nästan) avklarad med att baka en Elsas sommarkaka till oss och våra gruppmedlemmar som vi ska fika på tillsammans imorgon efter att vi har öppnat gjutformarna och beundrat våra mästerverk!

Puss på er!


MangomumsTill mellis blev den en solgul mango-, banan- och grapefrukts smothie, en riktig hit!

Tips - efter att jag har druckit en smothie eller ätit en frukt brukar jag alltid dricka ett glas vatten och ta en flourtabellt. Vattnet bromsar syreangreppet på dina tänder och flourtablett bör man ta efter varje måltid - det stärker tänderna och kan läka små hål!


Puss på er!

Nya undisarInsåg att en hel del trosor behövde rensas ur min garderob så jag gick till Lindex och köpte fyra par nya. Det blev av en modell som är bra att träna i, eftersom det är sådana jag måste slänga. Så igen flärd och spets denna gången!

Puss på er!


Fiskmåsar hör hemma vid havet!
Gaaaah! De är tillbaka, fiskmåsarna som spolierade min nattsömn hella förra sommaren! De bosatte sig förra året precis på taknocken på hyreshuset mitt emot mitt. Ungarna skrek, föräldrarna skrek, deras vänner som kom på besök skrek, deras fiender som ville äta upp dem skrek!
Men allra mest skrek jag som inte fick en enda natts full sömn på grund av dessa hemskingar!

I morse var jag sugen på att ringa Mariehus och be dem göra något åt det. Sen kom jag på att jag åker här ifrån den 2 juni och kommer inte tillbaka förän den 1 september, så jag slipper kanske det värsta skrikandet.
I sure hope so! Hoppas inte ungarna kläcks innan jag har hunnit åka, någon som vet när måsungar tittar ur sina ägg?

Puss på er!


Dagens 100403Sjal - pour moi
Jacka - H&M
Klänning - CoolCat
Strumpbyxor - Lindex
Skor - Puma

Puss på er!

Vårsol

Dagen i bildTog en solig promenad med mannen för att titta på lite konstMannens hund Wilma och jagVärldens sötaste<3Wilma fick passa på att leka med den tjocka dalmatinern Zelda när vi besökte en konstnär på vår runda

Dagen fortsatte med gelato från Darins i Kristianstad, jag åt pistasch och choklad, pojkvännen åt pistasch coh vanilj. Otroligt god och dessutom hemmgjord så den innehåller inga tillsatser och består inte av 90 % luft som t.ex. GB-glass gör
Pojkvännen passade också på att köpa ett par superfina röda shorts från Ralph Lauren!

Puss på er!
KattduoÄr hemma och firar lite påsk hos mappa i Skåne.

Självklart passar kattkusin Asterix att hälsa på när Muffin är hemma hos sin mormor och morfar och då går det vilt till kan ni tro. Men ibland blir även små katter lite trötta och då passar det bra att ta en liten fågelspanarstund tillsammans i mormors och morfars sovrum!

Puss på er!


ModevårIdag brakade den senaste Elle tidningen in i min lägenhet. Så på tåget ner till Skåne ska jag låta mig inspieraras av vackra bilder och härliga reportage!

Puss på er!


Dagens 100401Shorts - H&M
Tröja - ONLY

Inte länge tills jag åker hem till mitt älskade Skåne  nu!

Puss på er!Antal besökare sedan 110302
Antal besökare online

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden Obotlig stickerska, notorisk spinnerska, pysselmaja och växtnörd numera boende i Nederländerna där jag arbetar på den ekologiska plantskolan Kwekerij de Hessenhof!

Incurable knitter, notorious spinner and a nerd for everyting that grows! Nowadays living in the Netherlands where I work at the organic nursery Kwekerij de Hessenhof

Anna

RSS 2.0