Fröer!

För att belöna mig sjävl för att ha skrivit Synopsis till me exjobb verison 1.1 beställde jag fröer till sommarens odling från Runåbergsfröer!
Jag har fått jobbet som trädgårdsmästare i skolträdgåren och kommer jobba där 50% hela säsongen parallellt med att jag skriver mitt ex-jobb!

Det blev bland annat
 • Chili Espelette
 • Jalapenos
 • Två sorters busktomater
 • Två sorters rödbetor
 • Rödlöksfrön
 • Purjolöksfrön
 • Bönor
 • Sallat
 • Brytärt
Här är några bilder från den härliga sommaren i köksträdgården när jag gick första året på DaCapoDet frodas i sålådorna i barnkammarenI kryddlandet frodades harplatarna - här en av tre som vi hittade när vi klippte ner lavendel!Jag skördar basilika i växthuset


Lyxchoklad, mmm..

Efter en långpromenad längs med Vänern slank jag in till Cacao!

Där finns en massa mumsig choklad, bode kakor och praliner. Jag köpte två chokladkakor Valrhona, en 64% och en 85%. Jag har redan mumsat i mig en rad av den 64% som var mycket god! Den smälte på tungan och hade en söttma som hängde kvar i munnan en bra stund efter.

Nu njuter jag av choklad och en stor kopp te i soffan!
Storblommig

Det finns fortfarande en hel del plats i mitt fönster för lite nya blommor.

Så när det var "extrapris" på phalaenopsis orkidéer så passade jag såklart på..Den här här vit med ljusrosa prickar och rödarosa tunga och den hade väldigt stora blommor!


Tips på bloggar sökes!

Jag önskar mig lite tips på bra bloggar - gärna stick- och/eller spinnbloggar. Jag hittar bra bloggar sen glömmer jag bort dem igen, dumt!

Så vräk på med bra förslag vetja!

Halvvantar med fläta

Av mitt första egenspunna garn har jag stickat ett par halvvantar. Både fläta och mönster på halvvanten är improviserat allt eftersom, jag blir dock riktigt nöjd med utkomsten!

Det är två trådigt garn, 1 tråd silke, 1 tråd shetlandsull!

Svårt att fota sin hand på egen hand. Jag blev extra nöjd med ökningen för tummen som jag tyckte blev riktigt snygg!

(Tack mamma för att jag får låna dina flätstickor, du får tillbaka dem snart ( läs: aldrig))


Av eget garn

För första gången stickar jag nu med mitt egna, sländspunna garn. Det är ett tvåtrådigt garn med en tråd handfärgad shetlandsull och en tråd handfärgat silke.

Silket var lite svårt innan man kom på hur man skulle jobba med det - det är lättast att dela topsbandet många gånger så att man får riktigt tunna "remsor" att sedan dra ut. Är remsan för tjock är det svårt att få den jämn när man drar ut fibrerna och det är lätt att dra för hårt så att remsan går av.

Silket är nästan helt stumt som spunnet vilket också påverkar det tvåtrådiga resultatet till att bli mer stumt än om jag bara hade använt ull.

Av garnet kommer det bli ett par halvvantar, improviserat mönster med improviserade flätor. Jag borde kanske anteckna mina mönster, men jag är inte så bra på hur man gör en stickbeskrivning. Jag får kanske öva på det här för jag blev riktigt nöjd med dessa.Bättre bild kommer när paret är färdigstickat!


Positiva listan

Efter att ha varit särbo i 2 dagar har jag försökt göra en lista över bra saker med att bo ensam, det gick väl sådär..

 • Man kan äta vad man vill. MEN man har ingen att handla med, ingen att laga mat med, ingen att äta med och ingen som hjälper med disken
 • Det blir inte lika snabbt stökigt i lägenheten. MEN man måste städa ensam
 • Det blir inte lika mycket tvätt. MEN man måste själv springa upp och ner till tvättstugan, vika tvätten och stryka
 • Man behöver inte slåss om täcket och får mycket plats i sängen. MEN man har ingen som värmer en, som pussar en godnatt och säger att man är ett vackert penntroll på morgonen
 • Man kan ha vattnet så varmt man vill i duschen. MEN ingen som som tvålar in ens rygg eller tvättar ens hår
Det enda jag har kommit på som faktiskt är bra är:
 • Man behöver inte slåss om badrummet på morgnarna
Om någon har förslag på andra bra saker med att bo ensam får ni gärna tipsa!

Efter tips från kusin Pernilla kan jag även lägga till:
 • Man får välja TV kanal - jag får aldrig kolla på min älskade kriminalserier om Philip är hemma. CSI, Criminalmind, ColdCase, Midsummer Murders, Miss Marple, Kommisarie Morse - Here I come!Jag och älskling i Kalmar i somras


Den 17 januari

Idag är en speciell dag av många anledningar..

 • Bloggen fyller 1 år idag, Hurra och Grattis!
 • Det är på pricken två år sedan jag flyttade till Mariestad för att studera
 • Jag börjar mitt tredje och sista år på Dacapo
 • Min sambo har blivit särbo iom flytten till Göteborg, han börjar studera till läkare idag
 • Muffin fyller 1,5 år, grattis min myskatt!
En massa saker att fira med andra ord!
Min älskade lilla familj

Lövat

Det blev ännu ett par muddar med lövkant, fjärde paret nu, tror jag..Ja,ja bara två har jag stickat till mig själv!

De är efter Tant Koftas mönster som är väldigt trevligt och lätt att sticka!

Gaddad

Jag hann med att tatuera mig under julen och tänkte visa hur det blev!

Jag har tre tatueringar sedan innan, en dödskalle vid höftbenet, fyra diamanter över revbenen som en hyllning till var och en av mina närmaste familjemedlemmar och en gren med körsbärsblommor på foten som en påminnelse om att allting är förgängligt och att man bör ta vara på varje sekund.

Som blivande trädgårdsmästare/designern jag är så har jag såklart en förkärlek för växter, och mina fönster i lägenheten svämmar över av blommor. Framför allt orkidéer.

Så en phalaenposis orkidé pryder nu min rygg!creds Eddie, Pirate Island Tattoo, Hörby


Ett stort Grattis till min blivande läkare!

Igår hade vi fått en större lägenhet och var lyckliga över det.

IDAG har min älskling blivit antagen till läkarlinjen på Sahlgrenska akademin och ska på upprop på måndag.

Här går det undan i svängarna! Istället för två rum och kök blir det pendling till Göteborg i ett år innan min examen är avklarad.

Jag är så glad och stolt över min sambo som äntligen fått sin dröm i uppfyllelse!

Jag älskar dig, Philip!


Sköna lökar..

Jag blev så lycklig när jag kom hem efter jul och nyår och såg att amaryllisen jag fått av mitt folkdanslag fortfarande var i blom på den ena stängeln med fyra utslagna blommor samt två blomknoppar som var på gång.

MEN - i min iver över att den fortfarande blommade klantade jag till mig rejält! Jag skulle nämligen skära av den överblommade stängeln och när jag var färdig med det stod jag stängeln som var i full blom i hande! Så klantigt av mig, nu får den stå i en vas och vara vacker istället. Det är ännu en stängel på väg upp ur löken, jag hoppas att den orkar fram i blom.

Igår besökte jag min favoritaffär när det gället blommor - Vänerblommor i Mariestad. Där hade de amaryllisar med en stängel för bara 20 kronor - så jag köpte två! En ljusroa och en vit! Den rosa är redan på väg i blom och de pryder sin plats i fönstret och på soffbordet!
Flätor på fötterna

Nu har stickat nya fötter på ännu ett par gamla, utslitna raggisar. Till dem blev det dessutom ett flätmönster ovanpå foten. Jag bad lilla mamma visa mig principen sen hittade jag på efter eget huvud. Resultatet blev bra, även om flätmönstret skulle blivit tydligare med ett enfärgat garn. Nu har jag lärt mig hur man gör i alla fall!Ullbrodyr

På den stora Antik-och samlarmarknad som anordnas av Linderöds folkdanslag och LIF varje år i januari finns det mycket att hitta, mest saker man inte behöver men väldigt gärna vill ha.

I år hittade jag ett vackert ullbroderi på ett hemmavävt underlag. Underlaget är mörkt, aprikosrosa och brodyren går i brunt, senapsgult, blått och aprikosrosa. Det är kakaduor, blommor och girlanger i olika former. Brodyren var lite skadad men jag tyckte ändå att den var värd sitt pris - 55kr!

Den rejält tilltagen och passar lika bra på bordet som duk och som väggprydnad. På väggen vågar jag inte ha den just nu eftersom Muffinkatten nog skulle tycka att den var en ny, rolig klätterleksak..Blad och uddar

Min mamma blev väldigt förtjust i Udd-muddarna jag stickat enligt Tant Koftas mönster - de har inte kommit upp på bloggen än.
Så lilla mamman köpte ett garn när vi var på Helylle i Kristianstad. Drops Delight färgnr 02, 75% superwash wool, 25 % polyamid, 1-trådigt. Ett garn med vackra färgskiftningar i beige/brun/mörklila.
Ett par udd-muddar blev det till mamma.

Vi har vänner från Belgien på besök och en av deras döttrar, Liselot, tyckte att Tant Koftas Bladkants muddar var väldigt vackra. Så eftersom jag hade så det räckte till ännu ett par muddar så fick det bli ett par åt henne också.

Garnet passade väldigt bra för ändamålet, mönstret hålls ut bra och blir tydligt utan att behöva strykas!

Här har ni resultatet!

Muffin och fåglarna

Ett av Muffins favoritställen hemma hos mamma och pappa är på ryggstödet till soffan i vardagsrummet på nedervåningen. Där kan han sitta eller ligga hela dagen och spana på fåglar, eller som idag på snöflingorna som vräker ner.Imorse bjöd han på en fin bild tillsammans med några av Mammas amaryllisar!


Frusen Strand

I förra veckan åkte vi till havet, det brukar vara ganska spektakulärt såhär i vintertid.
Så det blev en hel del fotograferande samt en kopp varm choklad och smörgås (och såklart ett besök i en garnshop i närheten och inköp av ett grönt alpackagarn..)
Antal besökare sedan 110302
Antal besökare online

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden Obotlig stickerska, notorisk spinnerska, pysselmaja och växtnörd numera boende i Nederländerna där jag arbetar på den ekologiska plantskolan Kwekerij de Hessenhof!

Incurable knitter, notorious spinner and a nerd for everyting that grows! Nowadays living in the Netherlands where I work at the organic nursery Kwekerij de Hessenhof

Anna

RSS 2.0