Ulligt

En av lärarna på skolan har får, så jag frågade om hon hade någon ull, och visst hade hon det! Så idag låg det en stor papppåse i mitt skolfak, full med ull och väntade på mig!Det är blandrasfår med bland annat pälsfår. Den är vit med inslag av kola- och nougatbrun. Nu ska jag bara få tag på ett par kardor så ska jag sätta igång att karda!


Silke

Eftersom det gick så himla bra på hemtentan som jag slet med förra veckan - 97/100 poäng - så tyckte jag att jag var värd att unna mig något fint.

Så in på tradera det bar för att titta på lite fina fibrer! Efter lite letande hittade jag en auktion på silke - både kardflor och topsband. Säljaren rekomenderade att kardfloret kunde kardas tillsammans med ull för att bli en mycket vackert garn.Jag tycker att färgerna ser mycket vackra ut och det ska verkligen bli spännande att prova att spinna med silke. Är det någon som testat? Rent eller kardat med ull?

Bilden är från traderaannonsen, jag får hem det någon gång nästa vecka!

Karda!

Snälla söta någon som vet var man kan köpa en bra och inte jättedyr ullkarda på nätet?
Jag googlar och googlar, kollar i bloggar och allt vad jag kommer på. Men ingenstans kan jag hitta någon!

I'm desperate!


Fantasifull tröja

Jag måste bara visa en bild på en fantastisk tröja som en av mina klasskamrater är ägare till. Hennes mamma har stickat den åt henne för längesedan och hon har för sig att den kommer från en stickbok med 1800-tals mönster, eller en bok inspirerad av sådana.

Den är hur som helst helt fantastisk och så fantasifull, som en mönsterbok i tröjform!Det är en fantasifull blandning av hasselnöt, flätverk, rutnät, mosstickning med mera.

Någon som känner igen mönstret?


Spinning!

I fredags fick jag äntligen min slända - så ni kan ju gissa vad jag har gjort i helgen!

Det tog ett tag innan jag fick känsla för tekniken och vilken tjocklek som passade bra att spinna. Min slända är från Kunderts och väger 36 gram. Den är gjord i Blue Denim Pine och valnöt. Jag har köpt den på Spinspiration
Varm om händerna!

Det har blivit ännu ett par handledsvärmare för att värma händerna i jul. De blev vackert julröda tillsammans med ljusgrått. De ska vara med i något av lotterierna på Mariestads Folkdansgilles julmarknad den 4 december!


De är stickade i Kauni, som vanligt

I väntans tider

Hemtentan är färdig! Nu ska jag bara orka gå till skolan och skriva ut och lämna in.

Jag går här hemma och väntar med stor förhoppning på att sakerna jag har beställt från Spinspiration ska komma hem till mig idag.

Jag beställde en slända från Kunderts och ett handfärgat ullkardflor!Såhär vackert är kardfloret jag beställt, jag funderar på att köpa någon mer färg att kombinera det med men jag får se.
Färgen heter Granit och är tyvärr slut för tillfället.

Bildkälla


Stickeratur

Idag tog jag en tur stadsbiblioteket för att se om de hade någon litteratur om att spinna med slända och tvåändsstickning.

Det hade de minsann - men biblotikarien fick gå ner i magasinet för att hämta dem och chippa in dem eftersom de inte ens var med i det nya systemet. Så nu har jag lite trevlig stickeratur att mysa ner mig i soffan med!De är av en viss ålder men jag tror att det ska gå att klämma ut en hel del bra information ur dem.

Om någon har förslag på lite modernare litteratur om att spinna med slända får ni gänra skriva det i en kommentar!


Näversjal på gång

Just nu stickar jag på en Näversjal i Kauni Effekt EC och Effekt ER, inköpt på Garnkorgen

Så här ser det ut hitintills!Notera kattassen i övre högra hörnet - han kan bara inte låta bli när ett något får mer kamerauppmärksamhet än honom!Effekt ER går i brunt - rosa - vinrött

Sjalen är en beställning av min sambos mormor


Hemtenta :o

Det är mycket slit med vår aktuella hemtena i Skötsel och utveckling av park och trädgård, därav lite bloggande.

Om jag känner att jag har tid att ta en paus under dagen så kommer det kanske upp en bild på näversjalen jag håller på att sticka just nu. Men vi får se som sagt. Ljuset är inte särskilt bra idag eftersom det är så grått och mulet ute. Så går det inte att få en bra färgåtergivning så hoppar jag nog det.

Men nu ska jag återvända till tentan, skyddsplantering mot buller och luftföroreningar handlar det om för tillfället.

Wish me luck!

Stureplan Cupcakes

Igår var det examensfest för våra kära trädgårdstreor.

Festen gick i Stureplanstema och jag bakade Sstureplanscupcakes för att hedra våra examenstreor!
Men den blommar ju!

När jag vände på en av mina rexbegonior i början av veckan upptäckte jag att den token hade börjar blomma!

Jag hade inte ens tänkt på att de "kunde" blomma, än mindre att den skulle göra det.

Blommorna, eller knopparna(?) är starkt cerisrosa och visa och väldigt söta. De har varit som de är på bilden i ungefär en vecka så jag vet inte om de har tänkt att öppna sig något mer eller om de förblir såhär.De håller sig lite dola under bladen - precis som växter som "satsar" på bladverket brukar gör.


MarshmallowMössan!

Nu är den färdig - huvudbonaden som får namnet Marshmallowmössan.

Den är en rosa fluffig skapelse i Kauni Effekt EE med en kant i grått Kauni.

Mössan är stickad med en resårkant och ett spiralmönster med aviga och räta maskor. Den är stickad med lite häng, för att jag tycker det är snyggast och skönast så!

De är nu ett Team - Marshmallowmössan, Rosenknoppssjalen och Supervantarna.
Tillsammans kommer de att besegra världen!


Till skogsUte på promenad Muffinkatten, rosenknoppssjalen och nya mössan!

Stammar 2

Under vår fröinsamling på Göteborgs Botaniska Trädgård stötte jag på fler vackra och dekorativa stammar!Betula albo-sinensis
kinesisk björk
Får inte skrovelbark utan har istället en vackert, flammig gräddrosa - gyllene bark!Stewartia pseudocamelia
skenkamelia
Har en bark som påminner om platanens. Men som flagnar e mer långsmala sjok och har en silver-orange-brunlila färg!


TrollhasselFrån från den här Hamamelis x intermedia 'Diane' rödblommig trollhassel, samlade vi under vår insamling på Göteborgs Botaniska Trädgård.

När de här frökapslarna torkar smäller de och skjuter ut sina frön. Så har man samlat dem bör man förvara dem i en pappkartong medans de torkar. Förvara sedan frön i mycket lätt fuktad sand i kylskåpet och så dem till våren.
I varje frökapsel finns 1-2 frön.Överraskning på fönsterbrädan

Igår kom min älskling hem med en överraskning - en ny phalaenopsis till fönstret!

En av mina gamla orkidéer har precis börjat sätta knopp på gamla stänglar och det kommer nya stänglar i många andra. Men i väntan på att de ska blomma var det perfekt att få lite mer färg i fönstret. Det kom dessutom i en fin, röd zinkkruka!Den är gulgrön med rosa nerver och tunga.Tack, underbaraste sambo!


Dionysia

Dionysia är en alpin kuddväxt som är helt ljuvlig!

Vi hade turen att få kika in i Göteborgs Botans dionysia växthus.
Dionysierna var i full blom och tack vara att vinterbelysningen var på så var det ganska lätt att fotografera dem trots att det redan hade blivit mörkt ute!
Magnolia

Från vår fröinsamling på Göteborgs Botaniska Trädgård fick vi med oss två sycken frökapslar från Magnolia obovata - junimagnolia.

De hade släppt de flesta fröna redan men vi hittade några stycken. De ser ut som små godislinser, med ett orange fröskal som döljer ett mörkbrunt-svart frö. Varje frö sitter fästat vid frökapseln med en liten fin tråd - som en navelsträng nästan!
Lökhuset

Några underbara lökar fotograferade på Göteborgs Botaniska när vi var där för en fröinsamlingsdag i förra veckan!

Lökarna finns inte i den offentliga delen, och är alltså inte till allmän beskådan. Men det var verkligen helt fantastiska! Lökarna är odlade från frön som är insamlade på växtjägarresor trädgårdsmästarna på botan har gjort.
Antal besökare sedan 110302
Antal besökare online

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden Obotlig stickerska, notorisk spinnerska, pysselmaja och växtnörd numera boende i Nederländerna där jag arbetar på den ekologiska plantskolan Kwekerij de Hessenhof!

Incurable knitter, notorious spinner and a nerd for everyting that grows! Nowadays living in the Netherlands where I work at the organic nursery Kwekerij de Hessenhof

Anna

RSS 2.0