Triss i alpacka

Min söta mamma blev väldigt förtjust i mina nya handledsvärmare och jag blev väldigt inspirerade av ett par randiga halvvantar som jag såg hos Dödergök.

Så iväg till Helylle bar det igen, vi kom hem med tre nystan underbart mjuk alpackagarn från Drops! Det röda ska bli pulsvärmare med uddkant á la TantKofta och de lila och mörkgrå ska bli halvvantarna! 

Pulsvärmare med bladkant

Ett par pulsvärmare med bladkant blev klara igår på kvällskvisten. Stickande efter Tantkoftas mönster.

Mönstret var lätt att följa. Men nästa gång ska jag även följa hennes råd att sticka med ett garn av längre fibrer, t.ex. mohair/kashmir istället för alpacka. Det skulle ge tydligare blad. Jag gör nog också lite längre skaft nästa gång för jag tyckte att dessa blev i kortaste laget!
Lite grönt när snön ligger vit

Passade på att besöka Helylle när jag var med sambon i Kristianstad för att fixa med de sista klapparna. Där köpte jag ett vackert alpacka garn och ännu en uppsättning KnitPro strumpstickor 2,5 för att kunna sticka två par sockar parallellt på dessa underbara stickor!

Med garnet ska jag sticka ett par muddar med lövkant efter Tantkoftas mönster.
Lite grönt och växtlighet behövs nu i snön och kylan!Socks redone

Nu är ett par av mina ogjorda sockar färdiga!
Det är ett par gamla sockar jag klippt av foten på och sen stickat en ny fot av restgarn på det gamla skaftet.


Före! Perfekt mönsterpassade men ohemult slitna på undersidanEfter!


Sött och doftande

Visserligen är jag hemma hos mamma och pappa men även här blommar  orkidéer i fönstret, sådana jag inte har tagit med hem.

En av dessa står och blommar för fullt, med små, väldoftande blommor!
De är verkligen utsökta i sin utforming trots att de är så små.Glödande garn från mamma!

Igår när jag kom hem till mamma och pappa i Skåne efter 4 timmars försening, väntade ett stort nysta sockgarn på mig i mitt rum!

Varje novemberlov åker familjen till Weissenhaüser-strand i Tyskland. I en av städerna nära finns en jättemysig butik med allt från garn till pärlor, piprensare och lera.

Det är ett flerfärgat sockgarn från Regia i glödande färger, bokstavligt talat!
Färgerna påminner mig mest om elden som glöder i den härliga kaminen hos mamma och pappa!Hoppas de blivande sockarna kan värma mig lika bra som glöden i kaminen!


Varmt på fötterna

Nu är mina blå raggisar färdiga!
Passar verkligen bra eftersom alla mina andra par är nästintill döda nu!

Men eftersom att jag har så svårt att ge upp min kära sockar så har jag gjort ett försök till konstgjord andning. Jag har klippt av foten på dem, trätt upp skaftet på stickor och stickar nya fötter. Det är ju så onödigt att slänga hela strumpan när skaftet är helt intakt. Så nu stickas det ett par riktigt tokiga sockar i alla möjliga restsockgarn. Bild kommer så fort de är klara!

Här är mina blå sockar så länge.


Solsken i mörkret

Mina orkidéer verkar alltid få nytt liv när det är som mörkast ute, märklig företeelse det där. Jag har nya stänglar som har börjat sätta knopp nu i dagarna i 6 av åtta orkidéer.
Idag slog två knoppar ut på gamla stänglar på en orkidé jag fick när jag fyllde 20.

De är precis nyutslagna och har fortfarande en färgantydan åt det gröna hållet, men jag vet att de snart kommer att vara alldeles solgula!


Förkylning, huvudbry och vampyrer

Sitter hemma idag och är förkyld..

Blev förkyld i helgen och inatt gick jag upp klockan 2 för att tända marshaller runt om i hela Mariestad tillsammans med några andra knasiga trädgårdsstudenter och vår excentriske stadsträdgårdsmästare. Allt detta inför lucia så att Mariestadsborna skulle ha något vackert att vakna upp till.

Trevligt - abslout - men det hjälpte inte mig att bli friskare direkt, 13 minus grader som det var. Så nu sitter jag hemma istället för att vara i skolan och ha ritworkshop och vet inte om jag ska sticka eller spinna. Det ger väl sig så småningom!
Framför några avsnitt Vampire  Diaries ska hantverkandet ske i alla fall.Den här ståtliga amaryllisen fick jag i julklapp av folkdanslaget som jag spelar och dansar i här i Mariestad. Vid julavslutningen uppmärksammas vi spelmän lite extra, vilket såklart är mycket trevligt. Jag hoppas bara på att den hinner börja blomma innan jag och sambon åker till Skåne om en vecka!


Spinnförberedelser

Har preparerat ett handfärgat topsband för spinning till morgondagen!Färgerna ser ganska matta ut nu men den blir mycket mer färgstark som spunnen,  men det blir som sagt morgondagens projekt. Idag stickar jag strumpor så att jag slipper frysa om fötterna!


Tvåtrådigt, handspunnet

Nu har jag spunnit mitt första två trådiga garn i vit och beige shetlandsull! Det var inget bra kardflor så det var bitvis svårt att få det jämt - topsbanden är betydligt lättare att jobba med!

Men såhär blev det och jag är nöjd och stolt!


En Award

Från Mia har jag blivit tilldelad en (ett?) award!Men den följer att jag berättar om tre egenskaper som jag har, få se nu..

  • Pedant
  • Ambitiös
  • Bra brödbakare
Min uppgift blir att skicka vidare awarden till tre värdiga och de blir som följer

Theknittingseaman

Garntrollet

Slingerbult


Näversjal nummer 6

Nu är den färdig - min sjätte näversjal! Denna sjalen är en beställning från min svärmormor som blev väldigt betagen i den jag stickat till min svärmor. Så nu ska hon få en alldeles egen!

Såhär blev den!Den är stickad i Kauni Effekt EC och Effekt ER, inköpt på Garnkorgen
Jag tycker att det var lite synd att ljusa färgerna dök upp på samma ställe i sjalen, det hade varit roligare med mer kontrast. Men jag tycker att den blev en riktig skönhet ändå!


Blå, blå sockar

Paralellt med att färdigställa den senaste näversjalen så håller jag på att sticka ett par raggsockar.

Nästan alla mina raggsockar är nu slitna beyond saving! De är lagade gång på gång men är nu så tunnslitna på undersidan att de inte går att rädda - min plan är att repa upp foten - spara skaftet och sticka på en ny fot. Jag kan bara inte slänga en raggsocka utan att försöka ge den lite mer konstgjord andning!

De jag stickar på nu är dock från scratch i ett blåmelerat Kaffe Fasett - garn. Ett tunt sockgarn av bra kvalité som jag har stickat mycket med innan!


En Karda!

Äntligen har jag fått tag på en karda - en gammal i halvdåligt skick - men likväl en karda!

Nu ska det kardas så att ullen ryker!

Lördagen är räddad!


Rimfrost är vackert!
Vitt på sländan

Nu spinns det vit shetlandsull på min Kunderts slända, tillsammans med ett beige garn, som jag redan spunnit, ska det bli ett tvåtrådigt garn till muddar!

Jag lyckas med tunnare och tunnare garn, det är kul att utvecklingen går framåt.
Silke - UpDate!

Igår fick jag hem mitt vackra silke - jag ser verkligen fram emot att börja spinna av det. Men först ska jag spinna färdigt garnet till ett vitt och beige ullgarn, som ska göras tvåtrådigt och sedan bli ett par pulsvärmare. Så jag får ha lite tålamod!

Men det blev i alla fall mycket klämmande, kännnande, beundrande och dragande. Fibrerna verkar vara väldigt långa, så man måste hålla fingrarna långt isär när man ska dra ut dem.

Imorse innan jag gick till skolan hann jag fotografera dem - det är svårt att fota nu när det är mörkt när jag går till skolan och mörkt när jag går hem från skolan.

Det är svårt att fotografera så att den vackra glansen kommer fram - det var dessutom fortfarande ganska mörkt vid halv nio tiden imorse. Men ungefär såhär ser det ut!Det är tio stycken topsband i olika färger!Antal besökare sedan 110302
Antal besökare online

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden Obotlig stickerska, notorisk spinnerska, pysselmaja och växtnörd numera boende i Nederländerna där jag arbetar på den ekologiska plantskolan Kwekerij de Hessenhof!

Incurable knitter, notorious spinner and a nerd for everyting that grows! Nowadays living in the Netherlands where I work at the organic nursery Kwekerij de Hessenhof

Anna

RSS 2.0