Four days and counting



bildkälla

Nu är det bara FYRA DAGAR KVAR tills jag och Isabelle åker till Frankrike för vår sex veckor långa praktik på vackra Chateau Villandry i Loire Dalen.
Isa ringde helt resfebrig och stressad över vad hon skulle packa, vi börjar nog bli lite nervösa båda två nu. Det är nog för att det inte är vilken semesterresa som helst som vi har framför oss.

Jag vet inte alls hur vi kommer ha det med internet där, så tyvärr kommer det nog vara väldigt låg uppdatering på bloggen. Det känns tråkigt eftersom jag kommer att ha så mycket att skriva om och hundratals fina bilder. Men det löser sig på något sätt, det gör det alltid!

Puss på er!


Grattis mamma!







Det är väl ingen som har missat att det är mors dag idag!


Min, fina mamma firar jag med den här rosenröda näversjalen som jag har stickat till henne.
Jag ringde hennes just och guidade henne till stället där sjalen låg, jag hade nämligen gömt den på mitt flickrum sist jag var hemma.

Så nu behöver hon inte frysa när hon sitter ute och myser på vår altan under svala sommarkvällar!

Stort grattis till alla mammor, men mest till min mamma!

Puss på er!



Pink and fluffy

Har hunnit med att sticka ett nytt fodral till min iPhone, jag tyckte att jag behövde ett rosa fodral som matchade skalet. Så när jag ramlade över ett jättefint Zauberball garn i Berlin som skulle bli underbart som en näversjal, så passade jag på att sticka ett nytt fodral innan jag börjar med sjalen!









Det blev dragspelsstickning med en liten uddkant i tonande rosa färger!
Som en fluffig, ljuvligt rosa marshmallow passar den min personlighet perfekt!

Puss på er!



Födelsedags cupcakes

Här kommer receptet på de mumsiga rabarber cupcakes som jag bakade till min födelsedagsfika igår



Rabarber- och kanelcupcakes med vanilj- och citronfrosting

Muffinssmet (8 stora eller 12 små)
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • rivet skal av 1 tvättad citron
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 stora rabarber i små tärningar
  • 2 msk kanel
Frosting
  • 50 g smör
  • 200 g färskost, t.ex. Philadelphia
  • 500 g florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 1 tvättad citron

Gör såhär - MUFFINS


1. Sätt ugnen på 175 grader om du ska göra stora muffins i varmluftsugn och 200 grader om du ska göra små
2. Smält smöret
3. Vispa ägg, strösocker och vanlijsocker pösigt, rör ner smör, mjölk och rivet citronskal
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel i en separat skål, rör sedan ner det i smeten
6. Blanda ner den tärnade rabarbern
7. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till två tredjedelar
8. Grädda i ca 15 minuter
9. Ta ut muffinsen och låt dem svalna på galler

Gör såhär FROSTING

1. Vispa smöret mjukt
2. Tillsätt färskosten och vispa till en jämnsmet
3. Tillsätt vaniljsocker, florsocker och citronskal och blanda ordentligt
4. Sätt i kylen så att den stelnar lite

Sprista frosting på cupcakesen när de har svalnat helt, deckorera efter lust och förvara i kylskåp!

Mums filibabba!

Puss på er!






Happy B-day to me!



Paeoni suffruticosa Berlins Botaniska trädgård

Väcktes av sång och paket av mamma och lillebror tidigt imorse . Efter det följde mysig frukost med pojkvännen och en promenad med hundarna ner till mormor och morfar.

Nu har födelsedags cupcakesen nyss tagits ur ugnen och frostingen ska på så fort de har kallnat. Det blir rabarbercupcakes med kanel och citron med vanilj och citronfrosting, det kommer recept på det senare!

Puss på er!


Iphone värmare

Idag var jag och hämtade min iPhone, härligt! Fick dock genast ringa telenor efter som det krånglade, fick prata med en väldigt rar tjej som tyvärr kopplade vidare mig till en snorkig surpuppa på iPhonesupporten.



Jag ska spendera kvällen med att hämta hem lite roliga appar!



Jag var helt enkelt tvungen att sticka ett fodral till den, såhär fint blev det!

Puss på er!


Kattfrossa

Idag var vi på en liten utflykt med dansen till en Arivdstorp en bit utanför Mariestad.
Arvidstorp är en gård som drivs helt av hästkraft - det vill säga ardennerhästar. De använder sig inte av några bensin- eller diseldrivna maskiner i sitt jordbrukt. Vilket enligt dagens normer är ganska fantastiskt.

Vi visades runt på gården och sen fikade vi på smörgåsar av hembakt surdegsbröd och franskchokladtårta!

Jag roade mig med att fota gårdens alla fina katter som hela tiden gick och strök sig mot vår ben och kastade sig på rygg på att vi skulle klia dem!











Detta blev min favoritbild! Man ser verkligen hur katten njuter av att klia sig.

Jag har alltid både haft både hund och katt under min uppväxt. Jag saknade det väldigt mycket när jag flyttade hemifrån.
Nu är jag glad att jag har min lilla Muffin som alltid vill ligga hos mig och mysa och som piper så fort han hör att jag kommer hem (jag hör honom från två våningar under min egen).
När det blir dags för hus kommer det nog också tillkomma en eller två hundar i hushållet, jag är minst lika hundfrälst som kattfrälst.
Många säger att de är antingen hund- eller kattmänniskor, men jag har alltid tyckt lika mycket om båda!

Vad säger ni, är ni hund- eller kattmänniskor? Eller tycker ni lika mycket om båda?

Puss på er!


Mumsig pannkaksmorgon

Jag gick upp klockan sju för att tvätta idag, så sedan unnade jag mig en riktig mumsig pannkaksfrukost!






Amerikanska pannkakor med...



...varm bär - och citrussallad

Amerikanska pannkakor, 2 personer
  • 1 ägg
  • 1 dl farinsocker
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
Bär - och citrussallad
  • 2 dl frysta bär, t.ex. hallon, blåbär och vinbär
  • ½ stor grapefrukt
  • 1 msk vit sirap

Amerikanska pannkakor

Vispa ägg och socker pösig
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke
Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten, lite i taget under omrörning
Tillsätt lite mjölk i taget under omrörning
Grädda på mellan värme i smör

Bär -  och citrussallad
Häll frysta bär och sirap i en kastrull
Filéa den halva grapefrukten, dela i ca 2 cm bitar och lägg i kastrullen
Värm försiktigt på låg temperatur, bärsalladen ska bli ljummen utan att bären kokar sönder

Servera pannkakorna med bärsalladen i en separat skål, annars blötar den ner pannkakorna

Puss på er!




Mitt hjärtegull<3

Jag hittade en gammal film på Muffin när jag precis hade köpt honom och kommit hem till Mariestad. Han var alltid ett riktigt busfrö på mornarna hittade på allt möjligt från att trassla med mitt hår till att tugga på mina tår.

Nu föredrar han att lägga sig tillrätta i svanken på min rygg när jag ligger på mage och sover<3




Ja, jag har en kalasfin ljusblå flanell pyjamas med isbjörnar på från Primark!

Puss på er!


Fallen Beauty



Tulpaner i lökurnor vi satte förra året



Tycker om tulpaner som är lite annorluna, som den här polkagrisrandiga!

Puss på er!


Pretzels

Idag har jag bakat pretzels till vårt musikquiz för ettorna som går av stapeln nu på onsdag.
Pretzels förknippas mest med tyskland och stora ölsejdlar och är en salt kringla

Lite krångligt att göra, men helt klart värt besväret!




Till 10 stora eller 20 små pretzels behöver du
  • 1 pkt jäst
  • 1 tsk socker
  • 3 dl vatten, 37 grader C
  • ca 8 dl vetemjöl special
  • 1 msk salt
Till kokning
  • 150 g bikarbonat
Till pensling
  • 1 uppvispad äggvita
  • 3-4 msk grovt havssalt

Lös upp jästen i lite av vattnet tillsammans med sockret. Tillsätt resten av vattnet, saltet och mjölet, knåda degen smidig i 10 min. Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa i en timme.

Ta upp degen och knåda igenom den. Dela degen i 10 eller 20 bitar. Rulla varje bit till en lång sträng. 50-60 cm för de stora kringlorna och 30-40 cm för de mindre kringlorna.

Forma kringlorna genom att korsa ändarna, vrida ett varv och trycka fast dem på mittbiten. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa i ca 20 min.

Värm ugnen till 220 grader C

Koka upp 2 liter vatten i en rymlig kastrull tillsammans med bikarbonaten. Lägg i några kringlor i taget, vänd dem efter 30 sekunder och låt dem koka ytterligare 30 sekunder.
Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på en ren handuk, för sen över dem till ett bakplåtspapper.

Pensla med uppvispad äggvita och strö över lite salt. Grädda dem bruna mitt i ugnen, 25 minuter för de stora och ca 15 mintuter för de små.

Låt kringlorna svalna på galler.

Serveras med fördel till en god öl!

Puss på er!

Kan skor ge snyggare rumpa?



bildkälla

Ingen har väl missat reklamen som består av 99% rumpa men som gör reklam för skor - skor som tydligen ska göra din rumpa och lår snyggare

Skorna - Easytone från Reebok - har två inbyggda bollar i sulan som ska "tvinga" rumpa och lår att jobba mer när du använder dem. Dessa bollar ska simulera hur det är att gå på sand, vilket tydligen ska ge användaren en fantastisk rumpa och snyggare ben.

Skorna finns i en mängd färger och kostar 999 kronor

Om de funkar? Den som provar får se, men jag har mina tvivel...

Puss på er!

Boktips för stickfantaster



På vägen till Skåne i torsdags läste jag ut boken
Livets aviga och räta av Kate Jacobs

Efter att ha läst en hel del böcker om död, svält, fängelse och kvinnovåld på sistone så behövde jag något mer uppiggande , den här boken hade precis vad jag sökte!

På baksidan går att läsa

"En varm och sympatisk roman om kvinnlig vänskap och livet."Alla som kommer hit måste sticka. Men alla behöver inte använda garn ..."

Varje fredag träffas kvinnorna i garnaffären Walker & Daughter. En vana, en trygghet och ett andningshål. De är alla olika - här finns Anita som mist sin man, Peri som lämnat juridikstudierna för att designa väskor, förlagsredaktören KC som letar nytt jobb, Lucy som pliktskyldigt stickar en herrtröja utan att veta vem hon ska ge den till ... Och så Georgia, ensamstående mamma till tonårsdottern Dakota och den drivande kvinnan bakom garnaffären i de flotta kvarteren på Manhattan. Kate Jacobs skriver humoristiskt och bär på en brinnande passion för stickning! Varje kapitel har en rubrik som för tankarna till stickor, garn och nystan. Som läsare får du en längtan att själv börja sticka!"

Om man tidigare har läst böcker av författaren Marian Keys så känner man genast igen sig i språkbruket och sättet att förmedla historien med många parallella berättelser som tillslut flätas samman.
Den är lätt att ta till sig och svår att lägga ifrån sig. För mig som själv stickar mycket var det ett problem - boken gjorde mig hela tiden sugen på att sticka, men när jag stickade ville jag istället fortsätta läsa boken.

Man fastnar från första stund och man vill hela tiden komma framåt för att få veta vad som händer alla karaktärerna i boken. Den är varm, hjärtlig och underhållande.

En svaghet boken har är det något abrubta slutet - helt plötsligt händer allt på en gång och sen är den bara slut. Som läsare känner man sig lite ensam och övergiven när boken är slut, men samtidigt känner man en längtan efter mer.

Som tur är så finns det mer - Livets aviga och räta var journalisten Kate Jacobs första bok, men nu finns också Comfort food, Knit two och Knit the season att läsa, men än så länge bara på engelska.

Alla Kate Jacobs böcker finns på adlibris

Puss på er!




Bästa helgen!

Min Valborgshelg i Skåne har varit så bra att jag har haft varken tid eller lust till att spendera en endaste minut framför datorn, därför har det blivit minimalt (läs noll) med bloggandet.

Jag har istället spenderat tiden med att bekanta mig med min nya kamera, fira lillebrors 18 års dag, umgås med familj och vänner, pussa på min underbara pojkvän, äta god mat, basta, ta promendader längs stranden och baka sockerkaka med lilla mormor.

Det har blivit en hel del fotograferande i helgen så det blir nog ett inlägg av en bildbombstyp någon gång i morgon.



En bild från den underbara tulpanrabatten framför mormor och morfars hus.
Jag tycker nästan att tulpanerna är vackrast som de är just på denna bilden -
strax innan de slår ut!

Nu ska jag krypa ner i sängen och sovasovasova!

Puss på er!


Antal besökare sedan 110302
Antal besökare online

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden Obotlig stickerska, notorisk spinnerska, pysselmaja och växtnörd numera boende i Nederländerna där jag arbetar på den ekologiska plantskolan Kwekerij de Hessenhof!

Incurable knitter, notorious spinner and a nerd for everyting that grows! Nowadays living in the Netherlands where I work at the organic nursery Kwekerij de Hessenhof

Anna

RSS 2.0